ЧИСТЕ ПРИОБАЉЕ САВЕ: Акција Општине Савски венац од Чукаричког рукавца до Речне полиције

А. В. В.

26. 05. 2022. у 08:51

ОПШТИНА Савски венац и ЈВП "Србијаводе" сутра, 27. маја, спроводе велику акцију чишћења приобаља реке Саве. Под слоганом "Да нам река Сава буде здрава" из централне престоничке општине позивају све заинтересоване грађане да се придруже и помогну у уклањању ђубрета са обала и око престоничке реке. Окупљање екипа заказано је за 10.00 часова код ресторана "Стенка".

ЧИСТЕ ПРИОБАЉЕ САВЕ: Акција Општине Савски венац од Чукаричког рукавца до Речне полиције

Фото М. Анђела

- У сусрет Међународном дану реке Саве општина Савски венац заједно са ЈВП "Србијаводе" и ове године организује акцију чишћења Савског приобаља наводе за "Новости" у општини Савски венац. - Акција ће обухватити чишћење шеталишта и приобаља, од Чукаричког рукавца, испод моста на Ади, до сплава Речне полиције. Улаз је слободан за све грађане добре воље који желе да се прикључе чишћењу приобаља реке Саве и тиме допринесу да Савски венац, а самим тим и наш Београд, буде лепши и чистији, какав и заслужује да буде.

Грађани који желе да учествују у уклањању смећа не треба да понесу ништа, јер ће потребну опрему за чишћење добити на окупљању. А како најављују у централној престоничкој општини, акцији ће се у петак придружити и ФК Црвена звезда, док ће подршку пружити и екипе градских предузећа "Зеленило-Београд", "Градска чистоћа", као и водопривредна предузећа "Београдводе" и "Галовица".

- Ова акција симболичног назива "Да нам река Сава буде здрава" наставак је онога што смо започели 2019. године када смо на исти начин очистили део приобаља и шеталишта - истичу у овој општини. - Дужни смо да бринемо и одговорно се односимо према животној средини и развијамо свест о важности екологије и изузетних еколошких вредности и потенцијала реке Саве. Општина Савски венац бројним активностима се труди да буде пример како једна централна градска општина брине о очувању природе и здраве животне средине.

ГРАЂАНИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ

У протеклом периоду Савски венац постао је богатији за велики број стабала дрвећа и зелених површина, а такође већ другу годину заредом спроводимо и акцију поделе еко-кеса за рециклажу. Наши грађани редовно се укључују у ове активности, јер сви заједно желимо да нашој деци омогућимо здраву средину у којој ће одрастати - наводе у овој општини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)