НА АДИ КАО У БУДВИ: Комплет лежаљки на макишкој страни престоничког купалишта 2.000, а флаша воде 400 динара

Ш. Маровић

26. 05. 2022. у 09:59

ЗА целодневно изнајмљивање две лежаљке и сунцобрана потребно је издвојити 2.000 динара, за воду од 0.75 литара чак 395, док за окрепљење свежим коктелима у врелим летњим данима и до 1.200 динара. Иако ове цене подсећају на оне у летовалиштима Црногорског приморја, кафићи на макишкој страни "београдског мора" дупке су пуни. Само неколико стотина метара даље, на новобеоградском делу, лежаљке су бесплатне уз купљено пиће, а кафе и топли напици јефтинији и до 40 одсто.

НА АДИ КАО У БУДВИ: Комплет лежаљки на макишкој страни престоничког купалишта 2.000, а флаша воде 400 динара

Фото З.Јовановић

Репортери "Новости" посетили су у среду ово купалиште и затекли бројне суграђане који су имали времена да најтоплији овогодишњи мајски дан, искористили да посете Аду Циганлију. Иако ресторани и кафићи нису били попуњени као суботом и недељом, бројни посетиоци заузели су своја места и резервисали лежаљке у једином локалу који их је у среду нудио, а за чије је коришћење потребно издвојити 1.000 динара по особи. На добром делу плажа у Будви закуп две лежаљке незнатно је скупљи - 20 евра.

Такође, цена флаширане воде од 0.75 литра овде кошта 395 динара, а за ону од 0.33 потребно је издвојити 245 динара. Точена пива од пола литре крећу се од 350 до 420, док газирани сокови коштају око 300 динара.

- Лежаљка у нашем ресторану кошта 1.000 динара, могуће је користити целог дана, а уз њу се добија и сунцобран - каже за наш лист један од запослених на Ади.

- Уз то се не добија гратис пиће, већ се све наручено доплаћује. Током викенда све лежаљке су издате већ до 11 сати. Људима изгледа није тешко да издвоје новац како би себи приуштили задовољство.

А, свега 500 метара даље, на новобеоградској страни, потпуна супротност ценама на макишкој страни!

Лежаљке су у готово свим ресторанима које смо у среду обишли бесплатне, потребно је само наручити пиће. Флаширана вода 0.33 литра кошта 140 динара, а она 0.7 литара 280. Еспресо је 160, а нес-кафа 220 динара. Иако и ове цене нису ниске, ипак су "лимунада" у односу на оне прекопута.

- Посетиоци, којима очигледно разлика у цени није претерано битна, углавном одлазе на макишку страну јер им је долазак комфорнији, кафићи су ближи граду, односно близу је паркинг - кажу закупци локала.

Иако овде долазе они који могу лако да одреше кесу, и они примећују да су цене ове сезоне скочиле и до 20 одсто у односу на прошлу.

СЕЗОНА КУПАЊА ОД 27. ЈУНА

СЕЗОНА купања на Ади Циганлији овог лета званично ће почети у недељу, 27. јуна. Како су за "Новости" истакли из ЈП "Ада Циганлија", док сезона не буде званично била отворена, посетиоци који бораве на Савском језеру купају се искључиво на своју одговорност. А од 1. јула до 31. августа у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину биће уприличена и бесплатна школа пливања сваког радног дана од 8.30 до 10.00 часова у малом базену на почетку прве плаже. (А. В. В.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада