"ЛАСТИ" ПРЕТИ РАСКИД УГОВОРА: Град Београд упозорио превозника због изостанка полазака са аутобуске станице у Младеновцу 16. и 17. маја

Ш. М.

25. 05. 2022. у 08:51

ГРАД Београд упутио је јуче упозорење аутобуском превознику "Ласта" да ће, уколико не коригује поласке својих линија из Младеновца, уследити раскид уговора! Како је наведено, током 16. и 17. маја, без образложења, нису остварена 129, односно 134 поласка из ове приградске општине, због чега су стваране велике гужве. Иако из овог предузећа истичу да вожњи није било због техничке неисправности возила, такође подсећају да нису били предмет програма пакета мера узрокованих пандемијом корона вируса, односно нису добили новчану помоћ од државе.

ЛАСТИ ПРЕТИ РАСКИД УГОВОРА: Град Београд упозорио превозника због изостанка полазака са аутобуске станице у Младеновцу 16. и 17. маја

Фото Г. Весић/Фејсбук

Како је јуче истакао заменик градоначелника Горан Весић, Град од "Ласте" тражи само једно, а то је да саобраћа по устаљеном дневном реду вожње.

- Утврђено је да 16. маја нису остварили, без образложења, 129 полазака на приградским и локалним линијама, а 17. маја још 134 поласка - каже он. - То се посебно одразило на квалитет превоза у Младеновцу, где су се стварале велике гужве. Такво понашање је недопустиво. Град Београд уредно плаћа сваки километар који превезу, па ће и они поштовати своје обавезе. Нисам још чуо да су се извинили грађанима ове општине, који су тих дана због њих каснили на посао. Зато су добили последње упозорење пред раскид уговора, а буде ли се овакво понашање поновило, Град Београд ће сигурно прекинути сарадњу.

Иако признају да је прошлог понедељка и уторка рад био знатно отежан због техничке неисправности великог броја возила, из С. П. "Ласта" овим поводом истичу да нису добили бесповратна средства од државе током пандемије, односно 600 евра по аутобусу. Ова врста потпоре дељена је 2020. и 2021. године.

- Такође, због рата у Украјини цена горива је драстично повећана, што нам отежава функционисање - кажу они. - Проблем представља и цена резервних делова за аутобусе, уз напомену да самостално, без ичије помоћи, измирујемо све обавезе. Имајући у виду целокупну ситуацију, предузеће чини све што је у његовој моћи да се одредбе закљученог уговора о јавно-приватном партнерству поштују и испуњавају. Сходно обављеним поправкама и сервисирањима возила која су тренутно искључена из превоза, још осам додатних аутобуса биће укључено до половине јуна у редован саобраћај.

ОГОРЧЕЊЕ

ЗБОГ нередовности "Ластиних" полазака током 16. и 17. маја, житељи Младеновца били су огорчени. Оба дана на стајалиштима су се стварале огромне гужве. Како су истакли за "Новости", велики број грађана каснио је на посао, а због дупке пуних аутобуса, многи су вожњу престајали.

Иначе, "Ласта" је једини превозник у београдском систему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОРОДИЧНИ ОДМОР У ПРАВОМ СМИСЛУ: Базени, добра плажа, разноврсне анимације, укусна и разноврсна храна, шта више пожелети