ПРОЛАЗОМ ИСПОД ТЕРАЗИЈА ЗА 10 ДАНА: При крају радови на реконструкцији најфреквентнијег подземног пешачког ходника у центру града

С. В.

24. 05. 2022. у 06:47

РЕКОНСТРУКЦИЈА подземног пролаза између Теразија и хотела "Балкан" биће завршена наредне недеље, а сви ходници на Теразијама до краја септембра. То је јуче најавио председник ГО Стари Град Радослав Марјановић и истакао да ће тамо бити камере због безбедности људи који ту пролазе, које ће пратити комунална милиција.

ПРОЛАЗОМ ИСПОД ТЕРАЗИЈА ЗА 10 ДАНА: При крају радови на реконструкцији најфреквентнијег подземног пешачког ходника у центру града

Фото М. Анђела

Обнова једног од најфреквентнијих престоничких пролаза за пешаке почела је крајем јануара. Према Марјановићевим речима, уграђено је ново, покретно степениште, једног од најбољих светских произвођача, сређени су зидови обложени гранитом...

- Расвета је побољшана, а биће постављен видео-надзор. Радови се завршавају за 10 дана, односно крајем маја - каже Марјановић. - Друга етапа коју планирамо је "Теразије - робна кућа", почетак радова је у јуну, а требало би да буде завршена средином августа.

Према његовим речима, паралелно ће се радити и на степенишном излазу код Теразијске чесме, који није претерано захтеван. На овој локацији, дуж целог пролаза, биће замењен плафон, а мајстори би овде требало да се задрже до септембра.

- Следећи пролаз је у Нушићевој улици, а затим код "Албаније" и Игуманове палате. Како се не би стварао пешачки саобраћајни колапс, ради се пролаз по пролаз - објашњава председник општине Стари град.

У претходних годину и по дана комплетно су реконструисана три потходника, у Улици Јурија Гагарина код ТЦ "Пирамида", на Булевару Михајла Пупина код ТЦ "Ушће" и на Булевару војводе Мишића код Сајма. На јесен би требало да почне обнова пролаза на Зеленом венцу.

РАМПЕ

ПОРЕД степеништа којим се испод Теразија стиже пред хотел "Балкан", биће уграђене по две косо-подизне рампе за особе с инвалидитетом. Како је раније истакао заменик градоначелника Горан Весић, најважније је да Град има уговор с компанијом која ће одржавати све пролазе, скидати графите и чистити их. Тако ће се спречити могућност да они буду уништени одмах после обнове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)