НА ВАЛИДАТОРИМА И ИЗМЕНЕ ГСП: Унапређени систем за информисање путника јавног превоза од јуче у употреби

Ш. М.

21. 05. 2022. у 07:52

НОВИ систем за информисање путника путем валидатора у јавном превозу јуче је почео да се примењује. Њиме ће заинтересовани моћи да добију обавештења о изменама траса због извођења радова, одржавања разних манифестација, али и да пронађу адресу Секретаријата.

НА ВАЛИДАТОРИМА И ИЗМЕНЕ ГСП: Унапређени систем за информисање путника јавног превоза од јуче у употреби

Фото Д. Миловановић

Дигитализација система јавног превоза један је од кључних пројеката за његов развој и унапређење, а као крајњи циљ има пружање што квалитетније услуге корисницима, годинама уверавају у ГСП.

- Уређење и побољшање превоза јесте у интересу грађана, али сматрам да је неке друге ствари потребно унапредити пре самих валидатора - сматра суграђанин Стефан Н. - Као неко ко редовно користи јавни превоз, мислим да је прече да свако возило има исправне климе, буде чисто и уредно, а ред вожње тачан.

Такође, за брз и једноставан приступ информацијама о свим актуелним изменама на валидаторима ће бити доступан и QR код, чијим скенирањем путем мобилног телефона корисници једноставно приступају сајту Секретаријата.

Тако ће путници моћи на време да се информишу о промени траса - кажу у Секретаријату. - Тиме ће се додатно спречити забуне у тренутку када возило скрене са редовног правца.

 

Секретаријат за јавни превоз

КУПОВИНА 2017.

НАЈВЕЋИ број нових, модификованих валидатора у возила јавног градског превоза стигао је током 2017. године. Сам процес надоградње система није сложен колико је обиман, јер у возилима ГСП која свакодневно превозе путнике постоји између седам и осам хиљада ових уређаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара