ИНСПЕКЦИЈИ ПРИЈАВЉЕНО 320 ЛОКАЦИЈА: После интервенција, пут којима пролазе грађевинске машине инвеститори ретко враћају у првобитно стање

А. ВОЈИНОВИЋ

21. 05. 2022. у 06:47

НА адресу Градске управе сваког дана стижу пријаве грађана престонице због незакрпљених рупа које су остале после радова на санацији кварова. Тако широм главног града возачи морају да пазе како управљају својим аутомобилом како би успешно избегли оштећења на коловозу, а пешаци да воде рачуна где газе. Иако су по закону у обавези да по обављеном послу асфалт доведу у првобитно стање, многи то не чине, због чега поједине рупе остају на путевима месецима. Само од почетка ове године Секретаријат за инспекцијске послове примио је 320 пријава због раскопаних површина у престоници.

ИНСПЕКЦИЈИ ПРИЈАВЉЕНО 320 ЛОКАЦИЈА: После интервенција, пут којима пролазе грађевинске машине инвеститори ретко враћају у првобитно стање

Фото Беоком

Из Секретаријата за инспекцијске послове кажу да је враћање раскопаних површина у првобитно стање обавеза инвеститора радова.

- Инспекцијски надзор обавља саобраћајна инспекција Секретаријата за инспекцијске послове, а надзору се приступа по пријавама грађана и надлежних органа, односно управљача пута ЈП "Путеви Београда" - кажу за "Новости" у овом секретаријату. - За наведене ситуације доносе се решења инвеститору којима се налаже враћање раскопаних површина у исправно стање.

Како су за "Новости" рекли у Јавном предузећу "Путеви Београда", Закон о путевима, између осталог, наводи и да после отклањања оштећења, односно квара на свом објекту, особа која управља тим објектом дужна је да оштећење на јавном путу отклони и врати га у првобитно и технички исправно стање.

- Нашем предузећу свакодневно пристижу пријаве грађана да саобраћајне површине, коловоз и тротоар након интервенција у трупу пута нису враћене у првобитно и технички исправно стање - наводе за наш лист у овом предузећу. - ЈП "Путеви Београда", уколико се у законски предвиђеном року оштећена саобраћајна површина не врати у првобитно и технички исправно стање, подноси Секретаријату за инспекцијске послове захтев за спровођење инспекцијских мера. Од почетка године наше предузеће је Секретаријату за инспекцијске послове поднело укупно 264 захтева за спровођење инспекцијских мера.

Револт због незакрпљених оштећења на тротоарима и путевима Београђани су, по обичају, изразили и на друштвеним мрежама. На окруњене делове асфалта у претходном периоду највише су се жалили житељи Чукарице, и то из улица Стојана Матића, Житомислићке и Краљице Катарине, као и са Булевара ослобођења на Вождовцу...

- Након што је једна фирма привела крају послове на замени топловодних цеви, иза њих су остали прљавштина, шљунак и исечен асфалт. Све ово се налази на Булевару ослобођења на потезу од броја 160 до 174 - написао је један од револтираних грађана на "Твитеру".

ЗИМИ ДНЕВНО КРПЕ И ДО 700 РУПА

ЗА време зимских месеци Граду у већем броју стижу пријаве грађана због рупа на коловозу које се отварају на бројним престоничким саобраћајницама. Екипе јавних предузећа у овом периоду раде пуном паром, а како смо недавно писали, дневно закрпе и до 700 рупа. Оштећења зими најчешће настају због честих падавина и ниских температура. На удару су у највећем броју најпрометније саобраћајнице, као и оне које нису дуго реконструисане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара