ТЕНДЕР ПРОПАО, СЛЕДЕ ПРЕГОВОРИ: Одбијене понуде за изградњу саобраћајнице од Степе до Браће Јерковић

Ш. МАРОВИЋ

19. 05. 2022. у 13:30

ЈАВНА набавка за изградњу саобраћајнице од насеља Степа Степановић до Браће Јерковић, односно дела Спољне магистралне тангенте од Борске до петље "Ласта" је обустављена, па ће се ићи у конкурентни поступак с преговарањем.

ТЕНДЕР ПРОПАО, СЛЕДЕ ПРЕГОВОРИ: Одбијене понуде за изградњу саобраћајнице од Степе до Браће Јерковић

Фото: "Новости"

 Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу пристигле су две понуде, али су одбијене јер су прешле процењену вредност инвестиције. Јавна набавка за проширење дела саобраћајнице расписана је крајем фебруара, али су пристигле понуде оцењене као неприхватљиве.

Једну су дале Штрабагове фирме Crnagoraput и Pomgrad inženjering из Сплита, а другу група понуђача на челу са фирмом AB Construct team из Београда. Ипак, оба конзорцијума премашила су цену од 1,6 милијарди динара, колика је процена понуђеног посла. Тако ће ове фирме ући у додатне преговоре с Дирекцијом, где ће обе стране покушати да дођу до прихватљивог решења.

Укупна дужина правца који је обухваћен реконструкцијом износиће 1.067 метара са свим приступним саобраћајницама, а рок за завршетак биће 18 месеци од увођења извођача у посао. Траса која се гради почиње непосредно после Улице војводе Степе, пружа се поред насеља Степа Степановић, укршта се са Булеваром Пека Дапчевића и завршава непосредно после раскрснице с Улицом браће Јерковић. У склопу пројекта биће саграђен и вијадукт дужине 253 метра, који се налази на потезу од Булевара Пека Дапчевића до Улице браће Јерковић.

САВЕ МАШКОВИЋА И ЦРНОТРАВСКА

ТОКОМ претходне године завршено је проширење улица Саве Машковића и Црнотравске, које су део овог путног правца. Такође, после седам година спора урађено је 130 метара пута које је житеље насеља Степа Степановић повезало на Улицу војводе Степе, односно на овај прстен.

- Ширина саобраћајнице је 24 метра, са по две саобраћајне траке по смеру, обостраним тротоарима и мостовском конструкцијом - кажу у Дирекцији. - Радови ће се изводити у две фазе, како би се саобраћај одвијао несметано и безбедно. Прву фазу чини деоница од Војводе Степе до иза раскрснице са Булеваром Пека Дапчевића, док је друга фаза наставак деонице до краја Сектора 3, код насеља Браће Јерковић.

Фото: "Новости"

Спољна магистрална тангента почиње на Топчидеру и простире се кроз Раковицу дуж Улице патријарха Павла, пре него што промени правац источно, дуж улица Пере Велимировића и Борске. Наставља се до петље "Ласта" и укршта са ауто-путем Е75. Даље се, источно, кружним путем везује са северно-јужно оријентисаном Спољном магистралном тангентом (ЕАТР) дуж Мокролушке улице. ЕАТР се протеже источном ивицом града ка реци Дунав код Аде Хује, где прелази реку новим мостом преко Дунава и завршава на раскрсници са Панчевачким путем. Укупна дужина тангенте је 21,7 километара.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Беки непожељан у Београду као Албанац, а хапшен као српски националиста