ЗА ВЛАСНИКА РИНГИШПИЛА 15.000 КАЗНЕ: Вртешка у Овчи уклоњена, а газда санкционисан

А. З. К.

19. 05. 2022. у 11:15

ВЛАСНИК рингишпила у Овчи, осим што је уклонио луна-парк, мораће да плати две казне у висини од 15.000 динара.

ЗА ВЛАСНИКА РИНГИШПИЛА 15.000 КАЗНЕ: Вртешка у Овчи уклоњена, а газда санкционисан

Фото: Printscreen Инстаграм/ serbialive_beograd

Вртешка је била постављена тик уз Улицу Михаја Еманескуа, а снимак који се проширио друштвеним мрежама, на коме се види како деца "прелећу" преко возила која пролазе саобраћајницом, узнемирио је јавност. Ово је извело на терен Комуналну милицију и инспекторе из Општине Палилула.

Како су за "Новости" потврдили у Секретаријату за послове комуналне милиције, они су на терен изашли у уторак по пријави Дирекције полиције.

- У Улици Михаја Еманескуа затекли смо рингишпил и трамболину на јавној површини за коју власник није имао дозволу. Њему је издат прекршајни налог у износу од 10.000 динара. С обзиром на то да је рингишпил био непрописно паркиран и да је због тога било ометано кретање пешака, издат му је још један прекршајни налог у висини од 5.000 динара.

ПО ДОЗВОЛУ У ОПШТИНУ

ДА би власници поставили привремене објекте, тачније луна-парк, у обавези су да општини поднесу захтев. Уз то, морају да приложе и техничку документацију, коју чини опис места за постављање и графички и фотографски приказ места с уцртаним привременим објектима. Прописано је да техничку документацију морају да припреме стручњаци који поседују лиценцу одговорног пројектанта архитектонске струке и одговорног пројектанта из области саобраћаја и саобраћајне сигнализације.

У уторак су на терен изашли и комунални инспектори Општине Палилула, који су утврдили да власник није имао дозволу за постављање вртешке, али и да никада за то није поднео захтев. Када су општинари дошли на терен рингишпил је већ био уклоњен па они нису имали "основ за предузимање даљих корака".

- Није познато ко је и када поставио луна-парк у Овчи, па се не зна да ли уопште постоји дозвола за рад коју издаје Агенција за привредне регистре - рекли су у ГО Палилула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САМА САМ СЕ ПРИЈАВИЛА ПОЛИЦИЈИ Псовао ми мртву мајку! Дара тукла мушкарца од 2 метра - побеснела на Амиџића: Шта ти је смешно!