ПРЕТОПЛИ МАЈСКИ ДАНИ: Возачи ГСП укључили расхладне уређаје да олакшају грађанима вожњу

Ш. М.

17. 05. 2022. у 08:50

УСЛЕД високих температура протеклог викенда, које су прелазиле и 30 степени Целзијуса, одређени број возила јавног градског превоза коначно је у рад пустио климе.

ПРЕТОПЛИ МАЈСКИ ДАНИ:  Возачи ГСП укључили расхладне уређаје да олакшају грађанима вожњу

Фото: Н. Скендерија

Ипак, преко потребно расхлађење нису осетили сви грађани престонице, пошто 20 одсто возила не поседује ове уређаје, а у неким, клима није радила услед кварова.

Због необично топлих мајских дана возачи ГСП укључили су расхладне уређаје, што је грађанима олакшало вожњу. Ипак, било је и оних који су се нашем листу пожалили да клима није уопште радила, па делује као да је потребно још неколико дана да се све наштимује.

- Возила сам се аутобусом на линији 56 до Аде Циганлије и расхлађења уопште није било - истиче старија суграђанка.

- Како сам сазнала, климе у возилу су биле покварене, па је једини спас било отворити прозор. Тешко је издржати без хлађења возила, посебно ако су релације дуже, а аутобуси пуни путника.

И путници на неколико линија које су саобраћале са Новог Београда и Земуна према граду јуче су морали да се расхлађују по изласку из аутобуса.

Како су истакли за "Новости" из ГСП, куповина 100 нових аутобуса на гас потпуно ће уклонити стара и дотрајала возила и трајно решити проблем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)