ПОПРАВЉЕНА ОГРАДА НА "ЗРЕЊАНИНЦУ": Безбеднији пут код скретања ка Борчи

С. В.

17. 05. 2022. у 07:52

ДЕО Зрењанинског пута код раскршћа са Борчом, који је десетак дана био без разделне ограде у дужини од 25 метара, коначно је сређен. Надлежни из ЈКП "Београд пут" у недељу су поставили недостајући део између трака, који је до тад био небезбедан и "осигуран" једино жутом траком.

ПОПРАВЉЕНА ОГРАДА НА ЗРЕЊАНИНЦУ: Безбеднији пут код скретања ка Борчи

Фото: "Новости"

На овој веома фреквентној раскрсници, где се из правца града десно скреће за Овчу, лево за Борчу, а право се стиже у Падинску скелу, често се дешавају саобраћајне несреће. Тако је било и недавно, када су аутомобили "завршили" на разделном острву.

- По сазнању да је ограда на Зрењанинском путу оштећена у саобраћајном удесу, екипе ЈКП "Београд пут" поставиле су привремену саобраћајну сигнализацију, пречке и жуту траку - кажу за наш лист из овог комуналног предузећа. - Тражили смо од Секретаријата за саобраћај привремену измену режима саобраћаја и у недељу смо поставили 25 метара разделне ограде, на месту на коме је била оштећена.

Нису само возачи ти који морају бити на опрезу када пролазе овом деоницом, него и пешаци. Иако су овде пре неколико месеци постављени паметни семафори, уз помоћ којих се дуго не чека на зелено светло на пешачком, није реткост да суграђани претрчавају четири траке како би прешли на другу страну јер је од аутобуске станице код некадашњег ресторана "Путник", пешачки прелаз удаљен више од 100 метара. Како би то спречили, надлежни су још 2014. године овде поставили ограду, али они најупорнији нису одустали од небезбедног преласка Зрењанинског пута. Неки су се пели и прескакали, други су крали и секли делове ограде, па су остале рупе што је многима послужило да се провуку и оду на супротну страну ове саобраћајнице на левој обали Дунава.

Фото Принтскрин

Пешачки прелази и даље скоро невидљиви

ВЕЛИКИ број пешачких прелаза на Зрењанинском путу готово је невидљив, о чему је наш лист недавно писао. За одржавање тог дела пута задужено је предузеће "Јадран", без чијег налога "Путеви Београда" не могу да изађу на терен. Када ће да добију захтев, није познато.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АНА ИВАНОВИЋ У БИКИНИЈУ: На плажи у дводелном купаћем (ФОТО)