ПЕТРОВЧИЋ КОНАЧНО ДОБИО ТРГ: Радови на јавном простору у сурчинском насељу стигли до самог краја

Ш. Маровић

16. 05. 2022. у 06:47

УРЕЂЕЊЕ трга у Петровчићу ускоро ће бити завршено, након чега остаје да се посади зеленило и поставе нове клупе. Реконструкција овог јавног простора, коју финансира Град, кошта око 50 милиона динара.

ПЕТРОВЧИЋ КОНАЧНО ДОБИО ТРГ: Радови на јавном простору у сурчинском насељу стигли до самог краја

Фото Општина Сурчин

Како су се репортери "Новости" уверили, нови трг биће најмодернији у најмлађој приградској општини и простираће се од дворишта Основне школе "Душан Вукасовић Диоген" до саборног храма у центру места.

- Уређење које је почело средином марта готово је комплетно завршено, а мајстори су заиста квалитетно одрадили свој део посла - истиче за наш лист председник општине Стеван Шуша. - Цео простор пешачких стаза поплочан је гранитним плочама, а одрађена је и комплетна одводна канализација. Паркинг испред цркве има потпуно нов изглед. Уређен је и део испред Дома културе, па је цео простор добио савремену функцију.

Дрвеће које се и раније налазило на девастираном простору је сачувано, а биће посађене и нове саднице. Такође, клупе за предах и одмор мештана додатно ће оплеменити цео простор.

- У делу дворишта школе које трг захвата урађен је амфитеатар са три реда трибина - истиче Шуша. - Ту ће малишани који похађају ову осмолетку моћи да организују бројне садржаје, посебно у летњим месецима. Желимо да на том месту вратимо и две бисте припадника Народноослободилачке борбе Душану Вукасовићу Диогену и Бранку Љубинковићу Црном, а за ту намену је већ направљен простор.

ДРУГА ФАЗА У ДОБАНОВЦИМА

ОСИМ радова на тргу у Петровчићу, настављена је и друга фаза реконструкције јавног простора у Добановцима, коју изводи оператива "Београд пута". Уређује се део тротоара око цркве, који се поплочава гранитним плочама, а биће сређен и паркинг. Пешачке стазе раде се и у Улици Иве Лоле Рибара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОДИТЕЉУ ПРЕМИНУЛА СУПРУГА: Отишла је моја жена и мама мог сина, оставила нас је у тмини времена