ДОПРИНОС БОЉЕМ КВАЛИТЕТУ ВАЗДУХА БЕОГРАДА: Реконструисана котларница Народног позоришта

Novosti online

23. 03. 2022. у 12:36

МИНИСТАРКА заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на реконструкцији котларнице у Народном позоришту у Београду, где се након 30 година коначно избацује мазут из употребе, што ће допринети бољем квалитету ваздуха у центру Београда.

ДОПРИНОС БОЉЕМ КВАЛИТЕТУ ВАЗДУХА БЕОГРАДА: Реконструисана котларница Народног позоришта

Фото: Министарство заштите животне средине

Вујовићева је радове обишла заједно са председником Скупштине града Београда Николом Никодијевићем, управником Народног позоришта Светиславом Гонцићем и извршном директорком за снабдевање топлотном енергијом Београдских електрана Иваном Јоксимовић.

- Данас сам обишла радове на реализацији изузетно значајног пројекта за Београђане и најважнију установу културе у Србији. Народно позориште се 30 година греје на мазут, а по завршетку радова, прећи ће на систем даљинског грејања. Већ у следећој грејној сезони, вишедеценијски проблем загађења из овог извора ће бити решен, како за 700 запослених, за грађане који живе у непосредној близини, тако и за хиљаде људи који свакодневно пролазе поред Народног позоришта, јер се установа налази у центру града – рекла је Вујовићева.

Према њеним речима, пројекат је добар пример заједничког рада, јер се реализује на иницијативу Народног позоришта, и уз подршку Министарства културе, Града Београда и Београдских електрана.

Вујовић је истакла да је за решавање проблема аеро-загађења потребан читав сет мера, које Министарство заштите животне средине спроводи широм Србије.

- Слушали смо грађане, знамо шта треба да радимо и имамо план за унапређење животне средине. Настављамо да мењамо котларнице широм Србије, да пошумљавамо, а обезбедили смо и субвенције за електрична и хибридна возила. Имамо одличну сарадњу са Градом Београдом, и јуче смо потписали шест уговора за пројекте замене котларница у два вртића на Савском венцу, Спортском центру Вождовац, основној школи и домаћинствима на територији општине Звездара, објекту општине Раковица и другима који су у надлежности локалне самоуправе. Важно је да сваким пројектом или акцијом унапређујемо квалитет и подижемо свест грађана о значају заштите животне средине – рекла је Вујовићева.

БОНУС ВИДЕО:

СНС У РЕСНИКУ: Уређивање простора око језера на Међународни дан река

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Нипошто не убијајте паука ако га видите у кући - постоји јак разлог