ВОЗИЛА КОНАЧНО КРЕНУЛА САВСКОМ: После више од две године радова, пуштен део улице око реконструисаног трга

Ш. Маровић

05. 03. 2022. у 07:52

ПОСЛЕ више од две године од почетка радова, јуче у 9 сати ујутру, успостављен је аутобуски и аутомобилски саобраћај Савском улицом, на делу који ову саобраћајницу спаја са Немањином и Карађорђевом. Урађене су по две коловозне траке у оба смера, као и такси стајалиште.

ВОЗИЛА КОНАЧНО КРЕНУЛА САВСКОМ: После више од две године радова, пуштен део улице око реконструисаног трга

Фото Д. Миловановић

Померању рокова, које су надлежни правдали завршетком радова на новој црпној станици, јуче је дошао крај, па су први аутомобили и неколико линија јавног превоза прошли овим делом Савске улице. Ипак, како би се све комплетно привело крају, остало је да мајстори ураде ободни део трга, као и тротоаре преко пута. Сав посао је требало да буде готов до 1. марта, али изгледа да ће се мајстори на овом простору задржати бар још две недеље.

Новом организацијом линија ЈЛПП у зони Савског трга грађанима је омогућено коришћење аутобуских линија 3А, 36, 51, 78, 83, 511 и 601, као и раније успостављених трамвајских 7, 9, 11 и 12.

Фото Д. Миловановић

Возила на линији 36 ће у смеру ка Мостару саобраћати Немањином улицом, Савским тргом, Савском улицом и даље постојећом трасом, док ће у смеру према Тргу Славија ићиБулеваром Вудроа Вилсона, Улицом Николаја Кравцова, Савском, Савским тргом, Немањином и даље постојећом трасом. На линијама 78 и 83 возила ће у смеру ка Новом Београду ићи Немањином, Балканском, Михаила Богићевића, Карађорђевом улицом и даље постојећим трасама, доку супротном смеру неће мењати трасу. Аутобуси 51, 511 и 601 ће у смеру ка Белим водама, Сремчици и Сурчину саобраћати Булеваром Вудроа Вилсона, Земунским путем, Карађорђевом, Савским тргом, Савском улицом и даље постојећим трасама, док у супротном смеру неће мењати трасу. Линије ЈЛПП 3А, 36, 51, 511 и 601 у зони Савског трга користиће у Савској улици привремена стајалишта у зони објекта ЈП "Пошта Србије", док ће линије 78 и 83 у Балканској улици користити постојеће стајалиште "Немањина".

Илустрација В. Н.

На реконструисаном делу улице постављена је и јавна расвета, исцртани су пешачки прелази, урађен је део за заустављање такси возила. Такође су постављени и семафори, а са стране и на баштицама засађено је ново дрвеће. Радове на комплетном уређењу Савског трга и околине финансирало је предузеће "Београд на води".

КАРАЂОРЂЕВА

У СКЛОПУ уређења околине Савског трга у претходном периоду завршена је и Улица Милована Миловановића, као и раскрснице ове и Балканске, Адмирала Гепрата и Гаврила Принципа. Остаје још да се уреди део Карађорђеве улице, од Бранковог моста до Савске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЛЕМИЋКО ПОРЕКЛО Ово је право презиме Ирфана Менсура - моћан разлог зашто га је променио: Родитељима није сметало