ЕНЕРГАНА ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Топлотна и електрична енергија и од отпада

Б.Б.

16. 02. 2022. у 15:58

ЕНЕРГАНА на отпад требало би до краја године да уђе у систем за добијање топлотне, односно електричне енергије, најавила је Ивана Вилотијевић, градска секретарка за заштиту животне средине.

ЕНЕРГАНА ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Топлотна и електрична енергија и од отпада

Архива Новости

- Од око 540 хиљада тона отпада, који се годишње налази на територији Београда, 340 до 370 хиљада ће бити искоришћено - рекла је Вилотијевићева. - То значи да ће Град, од отпада који је претходних четрдесет година завршавао на несанитарној депонији, добијати пет одсто електричне и осам одсто топлотне енергије. На тај начин смо направили један круг где отпад на крају постаје ресурс.

Она је најавила да се ради на изградњи рециклажних центара, те да се планира постављање подземних контејнера за примарну селекцију.

- Надам се да ћемо направити и апликацију путем које ће грађани моћи да знају где се налази место где могу да одложе отпад који је за рециклирање - навела је она. - Очекујем да ће се за неколико месеци покренути јавна набавка мобилних рециклажних центара, који ће се налазити у близини зоне где се креће највише суграђана, а то су у овом моменту пијаце. Када кренете на пијацу можете да понесете и батерије и сијалице и све што желите да се рециклира, а овакви центри ће се померати са општине на општину.

Говорећи о дивљим депонијама, она је изнела податак да је Град у последњих девет година само за њихово уклањање са јавних површина потрошио 130 милиона динара што, како је рекла, указује на велику бахатост појединаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ИМАО ЈЕ САМО ТРИ ГОДИНЕ, СВАКИ ДАН ГЛЕДАМ ЊЕГОВЕ СЛИКЕ Жика кроз сузе о смрти сина - Ипак сам захвалан Богу