ОБНОВА ПОДЗЕМНИХ ПРОЛАЗА ПО ЦЕНТРУ: Горан Весић најавио уређење три потходника испод Теразија до краја године

А. З. К.

29. 01. 2022. у 06:47

ГРАФИТИ, неисправне покретне степенице, оронуле надстрешнице и поплављени пролази током падавина - слике су које грађани виђају свакодневно пролазећи кроз потходнике на Теразијама.

ОБНОВА ПОДЗЕМНИХ  ПРОЛАЗА ПО ЦЕНТРУ: Горан Весић најавио уређење три потходника испод Теразија до краја године

Део потходника на Теразијама, Фото З. Јовановић

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће реконструкција ових пролаза започети у понедељак, а да ће до краја године бити "утегнута" сва три у центру Београда.

У плану је да се среде пролази код хотела "Балкан", Игуманове и палате "Албанија", а након тога ови простори редовно ће се одржавати.

- Реконструкција ће обухватити замену надстрешница које су у веома лошем стању - рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

- Биће сређене и покретне степенице, очишћени графити, замењен сваки камен који је поломљен протеклих деценија, постављена нова ЛЕД расвета и камере.

"Новости" су прошле недеље писале и о пролазу код Вуковог споменика који је у изузетно лошем стању. Грађани су ову руту "избрисали" са мапе, јер је ова пречица постала јавни тоалет, покретне степенице су зарђале, а вода се слива са плафона. За овај пролаз надлежно је предузеће "Инфраструктура железнице Србије", али од њих "Новости" веома дуго очекују одговор.

Летос су, на радост грађана, реконструисани подземни пролази у Булевару војводе Мишића код Београдског сајма. Током ових радова саниране су зидне и плафонске облоге, степенишна газишта, расвета и поправљене су сливничке решетке. И тада су сређене надстрешнице и очишћени графити.

ИШАРАНИ ЗИДОВИ НАКОН СРЕЂИВАЊА

НЕСАВЕСНИМ грађанима прошле године био је потребан само један дан да униште чисте беле зидове у потходницима код ТЦ "Ушће" и у Улици Јурија Гагарина. На овим локацијама графити су осванули дан након завршетка радова. Иако велики број грађана често негодује због неугледних пролаза, несавесни ипак не дозвољавају да ове локације остану чисте и уредне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗАБРАНИ ОДБОРНИЦИ У КЛУПАМА ОД 11. ЈУНА: Никола Никодијевић најавио термин одржавања конститутивне седнице Скупштине града Београда