САЛА ЗА ЛАЗАРЕВАЧКУ ГИМНАЗИЈУ: Град определио више од 4,5 милиона евра за санацију основних и средњих школа

Б. Б.

28. 01. 2022. у 06:47

ЗА санацију кровова, фасада, мокрих чворова, сређивање дворишта у основним и средњим школама, Секретаријат за образовање и дечју заштиту је, у овој години, наменио 544,7 милиона динара односно 4,5 милиона евра. Највећа инвестиција ће бити изградња фискултурне сале за Средњу техничку школу и Гимназију у Лазаревцу, која ће коштати 237,6 милиона динара. Такође, салу за физичко требало би да добије и ОШ "Мића Марковић" у Сопоту.

САЛА ЗА ЛАЗАРЕВАЧКУ ГИМНАЗИЈУ: Град определио више од 4,5 милиона евра за санацију основних и средњих школа

Фото Архива

"Ново рухо", сређивањем фасаде и крова, добиће - ОШ "Милена Павловић Барили" у Вишњичкој бањи (26,7 милиона динара), ОШ "Бановић Страхиња" на Чукарици (31 милион), ОШ "Душко Радовић" у Сремчици (22,3 милиона динара), ОШ "Раде Драинац" у Борчи (18,9 милиона динара). Такође, на списку је и ОШ "Јелица Миловановић" из Сопота, у којој ће бити сређени мокри чворови, а планирани су и унутрашњи радови у школама.

У осмолетки "Петар Кочић" у Земуну биће реконструисана хидрантска мрежа и ентеријер школе, као и у Осмој гимназији на Вождовцу. Ђаци из новобеоградске школе "Лаза Костић" добиће комплетно сређено двориште, за шта је намењено 45,6 милиона динара.

Како сазнајемо у Секретаријату за образовање и дечију зашиту, спремна је пројектно-техничка документација за комплетну реконструкцију пет школа - ОШ "Свети Сава" и ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару, Трговачке школе, Спортске и Гимназије у Младеновцу. Такође, раде се пројекти за санацију кровова у основним школама "Никола Тесла", "Раде Кончар", "Дуле Караклајић". У плану је и комплетно сређивање ОШ "Ратко Митровић", као и изградња нове подружне школе у саставу ОШ "Павле Поповић" у насељу Мељак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)