МЛАЗ ЈАЧИ ЗА ПЕТИНУ: Радови на рени бунарима у Вреоцима код Лазаревца готови на пролеће

С. В.

27. 01. 2022. у 06:47

ИЗГРАДЊОМ три рени бунара у Вреоцима, у шта ће бити уложено 84 милиона динара, лазаревачка водоводна мрежа имаће додатна 44 литра воде у секунди.

МЛАЗ ЈАЧИ ЗА ПЕТИНУ: Радови на рени бунарима у Вреоцима код Лазаревца готови на пролеће

Бојан Стевић и Горан Весић, Фото Беоинфо

То значи да ће тренутни капацитет од 200 литара бити повећан за више од петине. Ово је јуче изјавио заменик градоначелника Горан Весић, који је заједно са председником ГО Лазаревац Бојаном Стевићем обишао радове на овој локацији.

Он је прецизирао да је један бунар већ завршен, а да је рок за завршетак комплетног посла два месеца.

- После тога, предстоји изградња још једног бунара који ћемо заједнички радити, и тако у потпуности решити питање водоснабдевања у Лазаревцу, тамо где је било проблема нарочито у летњим месецима - рекао је Весић. - Будућност Лазаревца је прикључење на планирану фабрику воде "Макиш 3".

Када је реч о канализацији, Весић је подсетио да ће пројектом "Чиста Србија" ова општина добити две фабрике за прераду отпадних вода, као и 119 километара канализације.

Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић каже да ће, на овај начин, канализацијом бити покривено централно градско језгро са 15 месних заједница.

- Рестрикције и хаварије на водоводној мрежи биле су учестале, а изградњом рени бунара стабилизоваће се водоснабдевање. Поједини делови имају мрежу од азбеста, која је стара више од три деценије, тако да када год се реконструишу улице, мењају се и те старе цеви.

Фото Беоинфо

Последњих неколико година услед климатских промена имали смо проблем по питању сталног водоснабдевања, а и поред тих хаварија успели смо да завршимо трећи бунар.

Добићемо од Града новац за још један, чиме ћемо у потпуности стабилизовати водоснабдевање - рекао је Стевић.

Велики Црљени

КАНАЛИЗАЦИОНА мрежа у оквиру пројекта "Чиста Србија" ради се у десет месних заједница, а највећа инвестиција биће у лазаревачком насељу Велики Црљени. Осим ове, биће изграђена још једна фабрика за прераду отпадних вода, и то у самом Лазаревцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)