ДЕТАЉИ О ЕКО2: Од данас ради друга линија са електричним аутобусима у Београду

Танјуг

24. 01. 2022. у 08:31

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић најавио је да данас почиње да ради нова линија јавног градског превоза ЕКО 2 са електричним аутобусима, која ће саобраћати од терминуса Дорћол (СРЦ 25. Мај - Милан Гале Мушкатировић) до терминуса Београд на води.

ДЕТАЉИ О ЕКО2: Од данас ради друга линија са електричним аутобусима у Београду

Аутобуси купљени 2019. године / Фото П. Митић

Весић је објаснио да је реч о новој линији са електричним аутобусима у најужој централној зони града, чијим су успостављањем створени предуслови за укидање аутобуске линије број 22А.

- Траса нове ЕКО 2 линије иде од СРЦ Милан Гале Мушкатировић, улицама Тадеуша Кошћушка, Пјарона Де Мондезира, Узун Мирковом до Студентског трга, даље улицом Васе Чарапића, преко Трга републике, Коларчевом, Теразијама, Улицом Краља Милана, преко Славије и даље Немањином, Балканском, Михаила Богићевића, Карађорђевом, Булеваром Вудроа Вилсона до терминуса Београд на води - рекао је Весић.

Он је најавио и да ће, поред постојећих, на тој линији бити и нових стајалишта и то Солунска, Тадеша Кошћушка, Цара Уроша и Студентски трг, затим Узун Миркова, Савски мост и Савски парк у Булевару Вудроа Вилсона и стајалиште Калемегдан у Улици Пјарона де Мондезира.

Весић је рекао да ће на новој линији возити осам електробусева, са временом обрта од 80 минута и интервалом наиласка од 10 минута.

Он је констатовао да је нова линија у складу са опредељењем Београда да се смањи загађење животне средине и обезбеди чистији ваздух за Београђане, а до краја ове деценије и потисне употреба возила градског саобраћаја на фосилна горива.

БОНУС ВИДЕО - УЖИВАЈУ У ЗИМСКИМ ЧАРОЛИЈАМА: Малишани из Краљева слободно време проводе на снегу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)