МАЦЕ ИЗ ВИСОКОГ ДРУШТВА: Традиционална седма по реду манифестација "Мрњау фест" одржана протеклог викенда

Ш. М.

24. 01. 2022. у 06:00

СЕДМИ по реду "Мрњау фест", јединствени фестивал посвећен мачкама, одржан је овог викенда у просторијама хотела "Југославија" на Новом Београду.

МАЦЕ ИЗ ВИСОКОГ ДРУШТВА: Традиционална седма по реду манифестација Мрњау фест одржана протеклог викенда

Велики број људи био је на фестивалу, Фото Танјуг

Многобројни љубитељи ових кућних љубимаца посетили су догађај упркос епидемиолошким мерама, а власници и њихови крзнени  љубимци протекла два дана окупирали су приземље овог здања.

Ни снег и температура у минусу нису спречили Београђане и њихове госте да посете фестивал, а велики број здравих и прегледаних мачака пронашао је своје нове власнике, пошто је један од главних програма догађаја било њихово удомљавање. Посебно су у разгледању уживали малишани, за које у улаз био бесплатан.

Ипак, оно што су посетиоци ишчекивали са највише пажње јесте такмичење за најлепшу мачку по World Cat Federation правилима. Тако се у овом надметању могло видети око 100 љубимаца из Србије и многих европских земаља. Чекајући свој ред да изађу на црту крзненим супарницима, на јастуцима и прекривачима дремали су љубимци поносних власника из Грчке, Италије, Мађарске, Румуније...

Фото Танјуг

Биле су заступљене све популарне расе попут бенгалке, бирманке, британке, мејн кунови, персијанке, руске плаве, сибирке али и оне које се ређе виђају абисинке, манчкин, норвешке шумске, оријенталке, сфинкси и друге.

И ове године посетиоци "Мрњау феста", који организује клуб љубитеља мачака "Ле ПЕТит", имали су прилику да на разним штандовима пазаре и своје маце обрадују квалитетном храном, али и укусним посластицама, корпицама или играчком. Такође, за све малишане био је обезбеђен богат забавни програм.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ У ШКОЛИ СТАРОЈ ДВА ВЕКА: Објекат из 1840. године у Жаркову добио специјалну намену