СТАРТУЈЕ НОВА ЛИНИЈА ЕКО 2: Аутобуси од данас ће превозити суграђане од СРЦ "Милан Гале Мушкатировић" на Дорћолу до Београда на води

Б. Б.

24. 01. 2022. у 12:25

БЕОГРАЂАНИ ће, од данас моћи да се возе новом линијом градског превоза - ЕКО 2, која ће електричним аутобусима саобраћати од СРЦ "25. мај" до Београда на води.

СТАРТУЈЕ НОВА ЛИНИЈА ЕКО 2: Аутобуси  од данас ће превозити суграђане од СРЦ Милан Гале Мушкатировић на Дорћолу до Београда на води

Осам аутобуса ће бити на траси, Фото "Фејсбук"

На "траси" ће возити осам електробуса, са временом обрта од 80 минута и интервалом наиласка од 10 минута, а досадашњи аутобус 22А је укинут. Досада је суграђане превозила ЕКО 1 линија о Белвила до Вуковог споменика.

- Траса нове ЕКО 2 линије иде од СРЦ "Милан Гале Мушкатировић", улицама Тадеуша Кошћушка, Пјарона де Мондезира, Узун Мирковом до Студентског трга, даље улицом Васе Чарапића, преко Трга републике, Коларчевом, Теразијама, Улицом краља Милана, преко Славије и даље Немањином, Балканском, Михаила Богићевића, Карађорђевом, Булеваром Вудроа Вилсона до терминуса "Београд на води" - навео је Горан Весић, заменик градоначелника.

Он је најавио и да ће поред постојећих, бити и нових стајалишта, и то Солунска, Тадеша Кошћушка, Цара Уроша и Студентски трг, затим Узун Миркова, Савски мост и Савски парк у Булевару Вудроа Вилсона и стајалиште Калемегдан у Улици Пјарона де Мондезира.

Нова линија у складу са опредељењем Београда да се смањи загађење животне средине и обезбеди чистији ваздух.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити