ВЕСИЋ: Од сутра Београд има другу линију са електричним аутобусима

Танјуг

23. 01. 2022. у 10:57

У НАШЕМ граду, од понедељка, 24. јануара, биће успостављена нова линија јавног градског превоза, ЕКО 2, која ће саобраћати од терминуса "Дорћол (СРЦ 25. Мај - Милан Гале Мушкатировић)" до терминуса "Београд на води" рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.

ВЕСИЋ: Од сутра Београд има другу линију са електричним аутобусима

Горан Весић, Фото Танјуг

– Реч је о линији са електричним аутобусима у најужој централној зони града, чијим су успостављањем створени предуслови за укидање аутобуске линије број 22А – рекао је Весић.

Он је прецизирао да је траса нове ЕКО 2 линије следећа – СРЦ "Милан Гале Мушкатировић", Тадеуша Кошћушка, Пјарона Де Мондезира, Узун Миркова, Студентски трг, Васе Чарапића, Трг републике, Коларчева, Теразије, Краља Милана, Трг Славија, Немањина, Балканска, Михаила Богићевића, Карађорђева, Земунски пут, Булевар Вудроа Вилсона, Београд на води.

– Поред постојећих, на линији ће бити успостављена и нова стајалишта - "Солунска" у улици Тадеша Кошћушка, "Цара Уроша" и "Студентски трг" у Узун Мирковој улици, "Савски мост" и "Савски парк" у Булевару Вудроа Вилсона, као и стајалиште "Калемегдан" у улици Пјарона де Мондезира – додао је Весић.

Он је објаснио да ће на траси радити осам возила типа електробус, са временом обрта од 80 минута и интервалом наиласка од 10 минута.

БОНУС ВИДЕО: VESIĆ I RADOJIČIĆ NA LICU MESTA: Pogledajte šta se trenutno dešava na pijaci Stari Merkator

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона