ТОКОМ НОЋИ НАСТАВЉЕНО ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА: Градске топлане раде у пуном капацитету и нема већих проблема у комуналном систему

Танјуг

23. 01. 2022. у 08:49

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је током ноћи настављен посао на чишћењу градских улица и посипању соли по коловозима и тротоарима.

ТОКОМ НОЋИ НАСТАВЉЕНО ЧИШЋЕЊЕ УЛИЦА: Градске топлане раде у пуном капацитету и нема већих проблема у комуналном систему

Фото Танјуг

Весић је навео да је током ноћи утрошено око 400 тона соли и 150 тона каменог агрегата.

- Употребљено је и око 4.000 литара калцијум-хлорида. То је течност која се користи на екстремно ниским температурама, а током раних јутарњих часова у неким деловима града температура је била и до минус осам степени. Та течност се може употребљавати на температурама до минус 20 степени, а све се то наравно ради како би било спречено формирање леда на коловозима и другим јавним површинама- рекао је Весић за РТС.

Према његовим речима, подаци са станице за мерење у Карађорђевом парку кажу да је од почетка године у Београду пало 70 центиметара снега, док је током читаве прошле године у нашем граду пало 26 центиметара.

- Ноћас је на улицама било 60 великих и 15 малих камиона, као и 15 утоваривача, али ће од данас од седам часова ујутру број великих камиона ће бити преполовљен. Радници ЈКП „Београд пут“ улажу огромне напоре како би градске улице биле проходне и безбедне-  рекао је Весић, саопштио је Секретаријат за информисање Града Београда.

Он је нагласио да је ове године пријављен мали број пуцања цеви, што је резултат адекватног одржавања и доста замењених цеви током прошле године.

Квар са грејањем који је пријављен у Пауновој улици биће отклоњен у раним јутарњим часовима, док је током јучерашњег дана било проблема са грејањем једног дела Бањице који се греје на гас, али је Србијагас решио проблем јуче између 18 и 19 часова и стање је нормализовано, казао је заменик градоначелника.

- Градске топлане раде у пуном капацитету и нема већих проблема у комуналном систему. То је доказ да је током лета одрађен добар посао на замени цеви на најкритичнијим местима и на тај начин превентивно деловано- закључио је Весић.

БОНУС ВИДЕО:

Улице Краљева под снегом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАРТЕ ЗА Ф4 НАЈБОЉИМ БЕОГРАДСКИМ ЂАЦИМА Весић: Ценимо њихов таленат