ЈУТАРЊА МЕЋАВА ПРОБУДИЛА ПУТАРЕ: Већи снежни наноси су накратко успорили саобраћај у граду

Ш. М.

23. 01. 2022. у 08:45

НОВА снежна мећава погодила је престоницу ове зиме. Срећом, падавине су престале око 13.30 па су дежурне екипе "Београд пута" као и остала градска предузећа предузели све мере да пре свега јавни градски превоз буде без застоја, а кретање људи несметано. Све се стабилизовали око 15.00.

ЈУТАРЊА МЕЋАВА ПРОБУДИЛА ПУТАРЕ: Већи снежни наноси су накратко успорили саобраћај у граду

Фото Д. Миловановић

Ангажовано је 90 возила зимске службе ЈКП "Београд пут", који су уклањали снег са улица главног града, али и тротоара и пролаза.

Како су јуче истакли челни људи престонице, ситуација је била под контролом, а машине су биле распоређене на најпрометнијим улицама.

- Зимска служба "Београд пута" била је у трећем степену ангажовања када је реч о чишћењу снега - истакао је јуче градоначелник Зоран Радојичић.

- Било је ангажовано 60 великих камиона, 15 мањих мултикар возила и 15 грађевинских утоварних машина. Екипе ове службе раде 24 часа дневно, у две смене по 12 сати. Укупно је ангажовано око 300 људи дневно.

Фото Д. Миловановић

Велике количине снега које су пале током преподнева направиле су проблеме у раду појединих линија јавног превоза, па је дошло и до неколико удеса. Аутобус ГСП заглавио се насред улице у Жаркову, док је возило на линији 70, које иде од Бежаније до РК Икеа, слетело са пута, па су путници даље морали да наставе пешице.

Два зглобна аутобуса која превозе путнике на линији 18 проклизала су на углу Дарвинове и Булевара Пеке Дапчевића, док су се троле заглавиле на углу Светогорске и Таковске. Како су за наш лист рекли у ГСП, саообраћај је од 10.30 био успорен, да би се нормализовао од 15.00.

Због снежних падавина "Градска чистоћа" ангажовала је 280 радника и 35 возила, који су уклањали снег са површина које су у њиховој надлежности.

Фото Танјуг

Чишћење улица

САОБРАЋАЈНИЦЕ првог приоритета кроз које пролази јавни превоз морају бити потпуно чисте четири сата од престанка падавина, што је јуче и урађено. Иначе, "Београд пут" одржава 2.375 километара улица, а њих 1.900 су оне првог приоритета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБАЛА САВЕ БЕЗ СМЕЋА: Велики број грађана дошао да помогне и уреди животну средину