СНЕГ У БЕОГРАДУ ЧИСТИ 60 КАМИОНА: Екипе у трећем степену ангажовања, на терену 24 часа дневно (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

22. 01. 2022. у 13:11

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић изјавио је данас да екипе зимске службе Јавног комуналног предузећа "Београд-пут” раде 24 сата дневно и да се прво чисте саобраћајнице првог приоритета, које морају бити потпуно чисте четири сата од престанка падавина.

СНЕГ У БЕОГРАДУ ЧИСТИ 60 КАМИОНА: Екипе у трећем степену ангажовања, на терену 24 часа дневно (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д.Миловановић

Како је градоначелник нагласио, екипе су у трећем степену ангажовања, стање на терену је под контролом и за чишћење снега у Београду тренутно је ангажовано 60 великих камиона, 15 мањих мултикар возила и 15 грађевинских утоварних машина.


- Екипе ове службе раде 24 часа дневно, у две смене по 12 часова. У свакој смени тренутно је активан овај број од 90 возила, а мењају се посаде. Укупно, у обе смене, на чишћењу снега ангажовано је око 300 људи дневно, што значи да у свакој смени имамо ангажовано по 150 људи на терену - казао је Радојичић, саопштено је из Секретаријата за информисање Града Београда.


Он је додао да се прво чисте саобраћајнице првог приоритета, које морају бити потпуно чисте четири сата од престанка падавина.

- Од 2.375 километара саобраћајница које одржава „Београд-пут” око 80 одсто, то јест 1.900 километара су саобраћајнице „првог приоритета - навео је Радојичић.

Он је рекао да је ноћас почело превентивно посипањее соли.

- У овом тренутку имамо на располагању 8.000 тона соли и нешто мање од 2.000 тона каменог агрегата. У наредном периоду очекују се још ниже температуре. Количине соли су довољне за целу зиму и грађани не треба да брину - закључио је Радојичић.

БОНУС ВИДЕО: СНЕГ УСПОРИО САОБРАЋАЈ У БЕОГРАДУ: Ево каква је ситуација на улицама престонице

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу