ОД СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Успоставља се нова линија у јавном градском превозу

Танјуг

21. 01. 2022. у 16:19

У БЕОГРАДУ ће од понедељка, 24. јануара, бити успостављена нова линија јавног градског превоза ознаке ЕКО 2 која ће саобраћати од терминуса "Дорћол (СРЦ Милан Гале Мушкатировић)" до терминуса "Београд на води".

ОД СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Успоставља се нова линија у јавном градском превозу

Фото: Фејсбук/Горан Весић

Реч је о линији са возилима на електрични погон у најужој централној зони града, чијим су успостављањем створени предуслови за укидање аутобуске линије број 22А, саопштио је градски Секретаријат за јавни превоз.

Траса нове линије ЕКО 2 је СРЦ "Милан гале Мушкатировић", Тадеуша Кошћушка, Пјарона Де Мондезира, Узун Миркова, Студентски трг, Васе Чарапића, Трг републике, Коларчева, Теразије, Краља Милана, Трг Славија, Немањина, Балканска, Михаила Богићевића, Карађорђева, Земунски пут, Булевар Вудроа Вилсона, Београд на води.

Поред постојећих, на линији ће бити успостављена и нова стајалишта - "Солунска" у улици Тадеша Кошћушка, "Цара Уроша" и "Студентски трг" у Узун Мирковој улици, "Савски мост" и "Савски парк" у Булевару Вудроа Вилсона, као и стајалиште "Калемегдан" у улици Пјарона де Мондезира.

Како се наводи, на линији ће радити осам возила типа електробус, са временом обрта од 80 минута и интервалом наиласка од 10 минута.

БОНУС ВИДЕО - НЕБУ ПОД ОБЛАКЕ: Невероватан поглед са "Куле Београд"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)