ЦИТРУСИ НАЈПРОДАВАНИЈИ: Богата понуда воћа и поврћа на пијацама и Кванташу

Ј.Д.

21. 01. 2022. у 15:57

ИАКО је ранијих година постојало правило да се у одређеном периоду године куповало само сезонско воће и поврће, понуда на престоничким тезгама и пијацама на велико показује другачије.

ЦИТРУСИ НАЈПРОДАВАНИЈИ: Богата понуда воћа и поврћа на пијацама и Кванташу

Фото архива

 Мандарине, банане, јапанске јабуке, ананас, киви али и свежи спанаћ, броколи, кромпир, салата и млади лук само су део богате понуде. А цене су шаренолике, у зависности од пијаце, куповине на велико или у рафовима у маркетима.

Од богате понуде воћа, тренутно су најпродаваније цитрусне врсте и то мандарине, поморанџе и лимун. Килограм мандарина на тезгама креће се од 100 до 150 динара у зависности од пијаце. Ако се купују на Кванташу цене су од 80 до 100 динара, док је понуда популарних клементина у маркетима од 130 до 160 динара.

Цена помаранџи на пијацама је од 120 до 160 динара колико се креће и цена у маркетима. Свакако по повољнијим ценама могу се пазарити на Кванташу и то по цени од 80 динара док су увозне из Грчке до 100 динара. Грејп у маркетима достиже цену до 160, а на велико се може наћи и на 120, док је килорам лимуна на пиајцама и у маркетима до 200 динара, а на велико 60 динара.

- Цитрусно воће се код нас углавном највише увози из Грчке и Турске, а цене се на недељном нову разликују у зависности од понуде - доају надлежни. - Ово је период године када од домаћег воћа у понуди највише имамо јабуке, по цени од 50 па до 150 динара али и доста сушеног воћа које је заступљено у овим зимским данима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума