ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ И У ГРОЦКОЈ: Од понедељка проширена услуга Секретаријата за социјалну заштиту

Ј.Д.

21. 01. 2022. у 15:57

ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ ће од понедељка добити и грађани Гроцке, па ће тако у свим београдским општинама бити доступна служба помоћи у кући, коју обавља 680 домаћица за старе особе.

ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ И У ГРОЦКОЈ: Од понедељка проширена услуга Секретаријата за социјалну заштиту

Беоинфо

У циљу поштовања противепидемијских мера и инструкција, Град је снабдео геронтодомаћице довољном количином заштитне опреме, и то маскама, рукавицама и средствима за дезинфекцију.

- Људима који користе ову услугу помоћ много значи, поготово у време пандемије, имајући у виду да су усамљени у своја четири зида - рекла је Наташа Станисављевић, секретарка за социјалну заштиту. - У овом тренутку 2.402 особе користе ову услугу, а према подацима, само у престоници је пре неколико година на геронтодомаћицу чекало више од 1.000 корисника, а сада се тај број смањио на око 600 старих особа.

Само у прошлој години запослено је 75 нових геронтодомаћица, а у плану нам је да ове године буде у радни однос примљено још нових геронтодомаћица. Највећи број оних који користе услугу помоћи у кући је старости између 70 и 80 година и њима је ова помоћ драгоцена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГОРИ ТВИТЕР ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД КОМШИЈА: Србија - апсолвирана, а објективни Хрват поентирао