ВРАЧАР ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ: Јавни увид у план изградње дечје установе у Шуматовачкој, предвиђено да буде смештено 140 малишана

Ш. М.

21. 01. 2022. у 06:00

ЖИТЕЉИ општине Врачар током ове године добиће комбиновану дечју установу, за смештај 140 малишана у Шуматовачкој улици на броју 124.

ВРАЧАР ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ: Јавни увид у план изградње дечје установе у Шуматовачкој, предвиђено да буде смештено 140 малишана

Фото Промо

Јавни увид пројекта биће доступан до 1. фебруара у згради Градске управе, а инвеститор је Град Београд.

Површина вртића у облику слова Л после изградње биће 1.014 квадрата, а састојаће се од подрума, приземља и једног спрата. План је да у приземљу буду просторије за децу узраста од једне од четири године, а на спрату од четири до предшколског узраста. Ту ће бити доступан и простор за разне активности, игру и дружење, представе, састанке. На галерији је предвиђена трпезарија за исхрану деце узраста од три до шест година.

Колски приступ парцели се остварује из Шуматовачке улице, с тим да пролазак возила кроз комплекс није предвиђен. Возила ће се паркирати дуж ове саобраћајнице, ван граница парцеле, осим за једно доставно возило.

Пешачки приступ објекту биће преко бочне пешачке приступне саобраћајнице, осим за службена лица која ће у вртић улазити директно из Шуматовачке улице. На парцели су такође предвиђене зелене површине са травњаком, као и игралишта под тартаном.

Отворено 18 нових за пет година

ВРТИЋ у Шуматовачкој улици биће 11. који се ради или ће бити изграђен у току ове године. Како је раније за "Новости" истакао секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, у протеклих пет година отворено је 18 нових обданишта, а реконструисано њих 45.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)