ЗАКРПЕ И ДО 700 РУПА ДНЕВНО: Тимови јавног предузећа "Београд пут" санирају оштећења на коловозима која настају са топљењем снега

Ј. Д.

21. 01. 2022. у 08:37

КАД после снежних падавина снег почне да се топи, на улицама се отварају нове рупе. Вода и мраз главни су разлози што после сваког озбиљнијег снега на престоничким саобраћајницама треба закрпити на хиљаде рупа.

ЗАКРПЕ И ДО 700 РУПА ДНЕВНО: Тимови јавног предузећа Београд пут санирају оштећења на коловозима која настају са топљењем снега

Фото Н. Скендерија

Екипе ЈП "Београд пута" ових дана раде како би се коловози довели у ред пред нове падавине, а постојећа оштећења колико-толико санирала. Дневно закрпе 600 до 700 рупа.

Како истичу у овом предузећу, тренутно је најкритичније у улицама којима свакодневно саобраћа велики број аутомобила, а које одавно нису детаљно реконструисане. Тако, посла за путаре ових дана има у Улици Максима Горког, Булевару деспота Стефана и то у делу од Панчевачког моста до Улице Јована Авакумовића, у Гандијевој на Новом Београду, дуж Зрењанинског и Смедеревског пута. Као и у Улици господара Вучића на Звездари, а и у Цвијићевој.

- Свакодневно добијамо пријаве суграђана од надлежних градских служби, пре свега "Беоком сервиса", затим преко контакт-форме са наше званичне презентације, као и од колега из других комуналних предузећа, инспекцијских органа и полиције - објашњавају надлежни из ЈП "Београд пут".

- Осим тога, наше екипе редовно обилазе терен и евидентирају настала оштећења и ударне рупе на саобраћајницама.

Фото Н. Скендерија

На терену је свакодневно 13 екипа, које су заступљене на територијама свих престоничких општина, а дневно се закрпи од 600 до 700 рупа. Недавно су саниране рупе у Улици војводе Шупљикца на Врачару и у саобраћајници 13. октобар у Реснику, одакле су пријаве долазиле и од возача јавног градског превоза.

- Ова улица није реконструисана у последње две деценија па је дошло до потпуног оштећења коловоза, ударне рупе су саниране, али су оштећења таква да је потребна комплетна обнова која је планирана у току ове године - додају надлежни.

Фото Н. Скендерија

Појаву ударних рупа није могуће спречити, а најбоља превенција је редовна реконструкција градских саобраћајница. Такође, надлежни апелују на све грађане да када уоче рупу на време пријаве проблем.

Фото: Printskrin

ОБНОВЉЕНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ

НАДЛЕЖНИ из ЈП "Путеви Београда" додају да на саобраћајницама које су реконструисане током прошле године нема појављивања ударних рупа нити се стварају оштећења. Као на пример на Дорћолском булевару, Булевару Вудра Вилсона, Саве Машковића, у Карађорђевој али и на локалном путу који повезује Сурчин и Обреновац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе