ГАЂАЛИ ИХ ЈАЈИМА ЗБОГ ГАЛАМЕ У ЗОРУ: Пошта у Прве пруге затворена после несвакидашњег напада на запослене

А. В. В.

20. 01. 2022. у 06:47

ГАЛАМА од четири ујутру, гомилање аутомобила, истовар робе... разлози су због којих су поједини станари Прве пруге 1 у Земуну гађали јајима и поливали кесама воде раднике Поште. Испостава је овде отворена у новембра 2021. године и комшилук је одмах био "начисто" да се на новотвореним шалтерима неће радити само "уплата, исплата" како су мислили.

ГАЂАЛИ ИХ ЈАЈИМА ЗБОГ ГАЛАМЕ У ЗОРУ: Пошта у Прве пруге затворена после несвакидашњег напада на запослене

Велики број возила Поште испред земунског солитера

Овакве "аргументе" за недостојно реаговање према људима који обављају свој посао изнели су станари зграде репортерима "Новости" пред закатанченом филијалом смештеном у склопу зграде. Уз ограду да су им "вршиоци правде" у овом случају ипак непознати.

- Радници су недељама испоручивали пошиљке од раних јутарњих часова - причају нам станари. - Долазили су у четири сата изјутра и истоварали пакете до 5.00. Бука је била неподношљива Паркирали су скроз до зграде где су нам возила у једном моменту запушила и одвод од канализације.

Према њиховим речима, група станара је због овог проблема покренула петицију коју је потписало више од 50 грађана, да се затвори пост експрекс.

- Ми нисмо желели да се затвори пословница, већ само да укину испоруку пошиљки јер нисмо више могли да издржимо. Није проблем радно време од 7.00 до 15.00, већ истовар од 4.00 до 5.00. Било је у једном тренутку паркирано и по десет возила. Ми смо се до сада обраћали комуналној и грађевинској инспекцији, који су наше жалбе даље прослеђивали комуналној милицији. Од инспекције смо добили повратну информацију да су једном интервенисали и казнили раднике због непрописног паркирања.

Житељи Улице прве пруге су, кажу, ипак незадовољни што је затворена испостава Поште јер је ова пословница била једина у насељу. Док се не буде разрешила ситуација, становници овог дела престонице поново ће рачуне морати да плаћају на удаљенијој локацији.

"Новости" чекају "реч" Поште, која ће комплетирати причу о овом начину решавања проблема.

У ЗЕМУНУ ОД 15. НОВЕМБРА

ПОСЛОВНИЦА "Поште Србије" у Улици прве пруге 1 почела је са радом 15. новембра прошле године. Како је у уторак истакао потпредседник Самосталног синдиката поштанских радника Жељко Сурла, после одржаног састанка закључено је да ће се пословница са ове локације преместити на другу у непосредној близини, уколико се проблем са станарима не реши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу