ЛАПТОП РАЧУНАРИ ЗА ПОБЕДНИКЕ: Град наградиио ученике Математичке гимназије

Б.Б.

19. 01. 2022. у 21:32

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић уручио је лаптоп рачунаре ученицима Математичке гимназије Јовану Бенгину и Матеји Вукелић, добитницима златне и сребрне медаље на Балканијади из информатике. Наши победници су и стипендисти Фондације за младе таленте Београда.

ЛАПТОП РАЧУНАРИ ЗА ПОБЕДНИКЕ: Град наградиио ученике Математичке гимназије

Скупштина града

Честитајући им на оствареном резултату, Весић је рекао да се Београд труди да кроз научно- технолошке паркове и друге видове помоћи подржи младе људе и истакао да први пут после много година постоји институционална подршка за таленте.

- Може боље и више, али млади људи су будућност наше земље - рекао је Весић.  - Знање се не може купити. Бићу срећан и поносан, уколико сви млади буду желели да остану у Београду.То значи да имамо станове за младе људе, нове научно- технолошке паркове попут оног који се гради у Борчи, као и подршку за њихове старт-ап пројекте.

Добитник златне медаље Јован Бенгин изразио је захвалност за стипендије и награде, које каже, стимулишу младе да се баве науком.

- То није честа појава и ствара се слика да није исплативо бавити се науком. Лепо је видети да постоји неко ко поштује младе таленте -  поручио је Бенгин и додао да му је циљ да се бави информатиком, што ће и студирати.

Његов колега Матеја Вукелић истакао је да ће наставити да ради оно што воли, а то су математика и програмирање.

- Да ли ће то бити ЕТФ или Математички факултет не знам још, али мени је битно да радим ово у чему уживам - рекао је Вукелић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)