ПРИХВАТИЛИШТЕ И НА АУТОКОМАНДИ: Спремљени додатни капацитети за смештај бескућника

Ј.Д.

19. 01. 2022. у 21:35

ЗА ПРИЈЕМ бескућника припремљен је додатни објекат на Аутокоманди саопштили су надлежни из Секретаријата за социјалну заштиту.

ПРИХВАТИЛИШТЕ И НА АУТОКОМАНДИ: Спремљени додатни капацитети за смештај бескућника

Фото Н. Фифић-А. Станковић

 Спремљено је додатних двадесет двадесет лежаја за смештај корисника који се услед најављених ледених дана нађу на улицама главног града.

У последњих седам дана, Центар за социјални рад је збринуо девет корисника у прихватном центру на Врачару, као и у другим установама социјалне заштите.

- Пре самог смештаја, сваки корисник се тестира ПСР тестом, који је за ова лица бесплатан, а обезбеђен је преко Центра за социјални рад - рекла је Наташа Сатнисављевић, секретарка за социјалну заштиту. - Објекат има и изолациони блок где корисници бораве пре уласка у колективни смештај.

Поред Прихватилишта за одрасла и стара лица, бескућницима су доступни и дневни центри на Старом граду и Вождовцу, који раде продужено, где могу да добију кувани оброк, топлу гардеробу и хигијенска средства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика