ГАЂАЛИ ИХ ЈАЈИМА И КЕСОМ СА ВОДОМ: После инцидената и напада грађана, затворена пошта у Земуну

Танјуг

18. 01. 2022. у 16:38

ПОСЛОВНИЦА Поште Србије у Земуну, у Улици Прве пруге 1, привремено је затворена пошто су станари околних зграда узнемиравали запослене и гађали их јајима, а потпредседник Самосталног синдиката поштанских радника Жељко Сурла је изјавио данас да је до проблема дошло због сукоба станара са власником локала који је свој простор издао Пошти.

ГАЂАЛИ ИХ ЈАЈИМА И КЕСОМ СА ВОДОМ: После инцидената и напада грађана, затворена пошта у Земуну

Фото: Free Images Pixabay

- Дошло је до тога да је на раднике пало пар јаја и кеса са водом - рекао је Сурла Тањугу.

Он је навео да је ова пословница кренула са радом 15. новембра прошле године, али да су станари почели да узнемиравају раднике због сукоба са власником локала, али и због буке коју праве возила поште. Оценио је такво понашање као недопустиво, тим пре, што је Пошта Србије ову пословницу отворила на захтев грађана у том делу града. Нагаласио је да је за Пошту Србије најважније да људи буду безбедни и да неометано могу да обављају свој посао, те додао да је ова пословница привремено затворена због тог проблема, али и због епидемиолошке ситуације.

Сурла је поручио и да је одржан сатанак на ову тему, на коме је закључено да ће се пословница са ове локације преместити на другу у непосредној близини, уколико се проблем са станарима не реши. Позвао је све синдикате који делују у Пошти да покажу одговорност и не износе мишљења у јавност без претходних састанака са послодавцем.

- Има с ким да се разговара, може да се преговара и направи договор. Није никакав проблем да се радници заштите и добију боље услове за рад, али за то је потребно да се закаже састанак и дође - поручио је Сурла.

Истако је да ових синдиката има бројчано мало, али да, како каже, праве "медијску хајку". Прокоментарисао је наводе да станарима смета бука од камиона који истоварају материјал за пошту и оценио да за такве примедбе нема основе.

Како не смета камион са ђубретарима

- Како не смета станарима када дође камион са ђубретарима у два или три ујутру да избацују смеће из контејнера, него им смета камион који довози материјал који се иствара у Пошти. Ако могу ђубретари, зашто не би могли и поштари - казао је Сурла.

Објаснио је да су радници, мимо ове ситуације, задовољни и да су изразили жељу да наставе да раде.

Када је у питању проблем између станара и власника локала Сурла је казао да није упућен у детаље и да не зна о чему је реч, али да је тај проблем постојао и пре него што је пословница отворена.

БОНУС ВИДЕО - СРУШИЋУ АВИОН: Инцидент на лету Билунд-Тузла због ванредног слетања на београдски аеродром

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕУРЕЂЕЊЕ АЕРОДРОМА ДО КРАЈА 2023: Реконструкција и модернизација престоничког авионског  чворишта биће потпуно завршене за годину и по