НЕКАД ЉУБИМЦИ, САД ПРЕПУШТЕНИ УЛИЦИ И ХЛАДНОЋИ: "Ветерина" апелује на грађане који имају могућности да нахране животиње

Ј. Д.

16. 01. 2022. у 07:52

ХЛАДНИ дани и зимски период од децембра до марта најтежи је за напуштене псе, и то махом власничке, којих у овим снежним данима на улицама има много.

НЕКАД ЉУБИМЦИ, САД ПРЕПУШТЕНИ УЛИЦИ И ХЛАДНОЋИ: Ветерина апелује на грађане који имају могућности да нахране животиње

Фото Танјуг

Због ниских температура свакодневно им прете промрзлине и болести, а хране и воде на улици има мало. Надлежни из ЈКП "Ветерина Београд" истичу да на улицама нема луталица јер је у последњих девет година стерилисано 45.000 паса, те да су животиње на улицама заправо власнички напуштени пси.

Такође "Ветерина" апелује на грађане који су у могућности да им изађу у сусрет у овим леденим данима и пусте их у улаз, подрум, негде где је топло, на старо ћебе...

- Важно је износити им млаку воду, а кад попију, да се остатак проспе да не заледи - истиче Будимир Грубић, директор "Ветерине". - Потребно им је да се напоје три пута дневно, храну ће свакако одмах појести, такође увек треба склонити посуде са улице и не правити комунални неред.

Како би се нахраниле луталице на општини Стари град је недавно постављен аутомат где се за једну убачену пластичну флашу добија кесица хране за луталице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

КРАЈ ЈУНА НОВИ РОК ЗА БУЛЕВАР: Време завршетка радова на другој етапи раковичке саобраћајнице Патријарха Павла