ЧЕТИРИ ЗГРАДЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНЕ: Градионачелник потписао уговро са директором ЕБРД

Б.Б.

23. 12. 2021. у 13:44

ГРАДОНАЧЕЛНИК проф. др Зоран Радојичић и Матео Kоланђели, директор Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан и Канцеларије ЕБРД-а у Србији, потписали су Уговор о кредиту у вези са обезбеђивањем дугорочног финансирања за увођење мера енергетске ефикасности у зградама Хитне помоћи, Градске библиотеке, Студентске поликлинике и Стационара.

ЧЕТИРИ ЗГРАДЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНЕ: Градионачелник потписао уговро са директором ЕБРД

Скупштина града

Овај пројекат је вредан 16 милиона евра, од чега је 11 милиона евра обезбеђено из бесповратних средстава Европске уније, из Инструмента претприступне помоћи ЕУ (ИПА), а пет милиона евра Уговором о кредиту са ЕБРД-ом.

- Београђани ће на располагању имати функционалније објекте, нарочито зграду Хитне помоћи, која ће имати додатних 6.000 квадрата - рекао је Радојичић. - Ништа мање није важна ни чињеница да ћемо овим пројектом показати да смо способни да заједно са Европском унијом и осталим партнерима, уз велику помоћ Министарства за европске интеграције, реализујемо овакве пројекте. Ово је конкретан допринос бољој енергетској ефикасности у Београду, а модел који ће моћи да буде имплементиран у већи број зграда.
Догађају је присуствовала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, секретар за инвестиције Лука Петровић, директорка Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд Снежана Радиновић као и амбасадор Европске уније у Србији Емануел Жиофре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУБИМЦИ И ВЛАСНИЦИ ТРКАЋЕ СЕ ЗАЈЕДНО: У парку Ушће 5. јуна прво надметање са псима