СЕЛА ДОБИЈАЈУ ГРАДСКУ ВОДУ 2024: Заменик градоначелника Горан Весић разговарао о проблемима Младеновчана

М. С.

12. 12. 2021. у 06:20

СВА младеновачка села 2024. године биће прикључена на регионални водовод Макиш-Младеновац, а 2023. почеће радови на реконструкцији Спортског центра.

СЕЛА ДОБИЈАЈУ ГРАДСКУ ВОДУ 2024: Заменик градоначелника Горан Весић разговарао о проблемима Младеновчана

Весић са грађанима МЗ "25. мај", Фото Беоинфо

У оквиру проширења БГ воза, план је да воз иде на 10, 12 до 15 минута у шпицу и 45 ван шпица. Ово је истакао заменик градоначелника Горан Весић, који је јуче обишао Младеновац и околна места.

Разговарајући са мештанима Влашке, Весић је истакао да је у плану да се отвори једно предшколско одељење, односно вртић, како млађа деца не би морала да иду у Младеновац.

- Влашка је лепо село поред Младеновца, али као и свако насеље у Београду има своје проблеме - рекао је Весић.

- Причали смо о томе како ћемо ове године почети са реконструкцијом школе "Бора Лазић" у Влашкој, па ћемо тако урадити нову фискултурну салу и доградити школу. Ти радови ће почети до краја следеће године и деца ће коначно добити фискултурну салу.

Село ће добити вртић, Фото Беоинфо

Приликом обиласка Месне заједнице "25. мај" у Младеновцу, заменик градоначелника навео је да је око 25 милиона динара Град обезбедио општини за уређење улаза и стамбених зграда.

- Близу Улице браће Баџак градиће се и нови вртић, а почињемо и са пројектом реконструкције Спортског центра Младеновац који ће коштати између 10 и 15 милиона евра, а радови би били започети 2023. године - истакао је Весић.

Говорећи о канализацији, Весић је подсетио да је Влашка део пројекта "Чиста Србија", те да ће Младеновац бити једна од општина која ће потписати пројекат изградње канализације у оквиру тог пројекта.

- То значи да ћемо градити једно велико постројење за прераду отпадних вода у самом Младеновцу, три мања у другим деловима града и 60 километара канализације, од чега ће девет бити на територији насеља Влашка - навео је заменик градоначелника.

ОБНОВА ПИЈАЦЕ

ЗАМЕНИК градоначелника указао је и на пројекат реконструкције градске пијаце за коју је претходно потребно решити имовинско-правне односе.

- Урадићемо и ограду око вртића у овом насељу - нагласио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)