САВСКИМ ТРГОМ ТРАМВАЈИМА ОД 25. ДЕЦЕМБРА? Мајстори почели постављање шина на делу испред зграде старе Железничке станице ка Немањиној улици

С. Б. М.

09. 12. 2021. у 08:51

ДЕО Савске улице који већ две године стоји раскопан и чијим завршетком ће бити комплетирана реконструкција Савског трга, врви од радника ових дана. Око 50 путара ради на постављању шина и изолацији око њих.

САВСКИМ ТРГОМ ТРАМВАЈИМА ОД 25. ДЕЦЕМБРА? Мајстори почели постављање шина на делу испред зграде старе Железничке станице ка Немањиној улици

Фото М. Анђела

Како најављује заменик градоначелника Горан Весић, сви радови би требало да буду готови крајем децембра, а трамвајски саобраћај би најаксније до 25. децембра требало да буде успостављен. То значи да ће линије 3, 12 и 13 овуда проћи после скоро две године.

На делу између Немањине и Савске, машине увелико копају део до болнице Свети Сава где ће бити направљен коловоз. У једном делу подлога за шине је урађена, шине постављене, а радници постављају плоче које служе као изолација за смањење вибрирања шина и буке. На другом делу у току је припрема подлоге за шине, а на трећем мајстори раде на обради шина и њиховом уклапању у постојећу пругу. Стари колектор још чека да се један његов део поруши и део изнивелише, како би се трасирала улица и насуо туцаник.

Све врви од машина, путара, инжењера, док са друге стране градилишта суграђани застају и помно прате радове.

Део улице од Савске до Немањине био је проходан до 20. новембра, па има возача који кад дођу до градилишта схвате да је пут затворен и онда окрећу назад код зграде Поште.

Подсећамо, после проба које су трајале пола године, нова црпна станица на Савском тргу коначно је 9. новембра добила употребну дозволу и пуштена је у рад. Изградња саобраћајне везе Савске са Немањином није могућа док багери не затрпају стару црпну станицу. Пробна испитивања, која је требало да буду готова још у јулу, изводила је техничка служба ЈКП "Водовод и канализација", која је коначно и дала сагласност за њено пуштање у рад. Чекало се да падне већа количина кише, како би уследила финална испитивања рада нове станице и то да ли је све урађено по стандардима.

СЛЕДИ ОБНОВА КАРАЂОРЂЕВЕ

РАДОВИ на реконструкцији Савског трга завршени су пре десет месеци. Део према аутобуској станици, неће се радити док се она не сруши. Остаје још да се уреди део Карађорђеве улице, од Бранковог моста до Савске, који никада није темељно реконструисан и у лошем је стању. А према најавама, радови на том делу би могли да почну већ следећег месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)