ХОТЕЛ "ОБРЕНОВАЦ" НУДЕ ЗА 402 МИЛИОНА: Напуштени и руинирани угоститељски објекат на периферији тражи власника

С. Видачковић

08. 12. 2021. у 08:51

ХОТЕЛ "Обреновац", који се налази на самом улазу у ову приградску општину, напуштен већ седам година и комплетно руиниран, нуди се за 402 милиона динара!

ХОТЕЛ ОБРЕНОВАЦ НУДЕ ЗА 402 МИЛИОНА: Напуштени и руинирани угоститељски објекат на периферији тражи власника

Једна од соба угоститељског објекта, Фото М. Лабудовић

Републичка дирекција за имовину и ЈП "Електропривреда Србије" расписале су тендер за продају овог хотелског комплекса, који је у њиховом власништву, по почетној цени од 401,9 милиона динара. Ипак, нови власник ће за обнову морати да уложи бар десет милиона евра.

Комплекс чине зграда хотела, у власништву ЕПС, корисне површине 10.413 квадрата и грађевинског дела од 12.301 квадрат. Објекат чине ниско и високо приземље, шест спратова и таван, помоћна зграда за смештај трафостанице и грађевинско земљиште од пет хектара. Сам хотел има 105 соба, три ресторана и салу за симпозијуме.

Обреновачки хотел не ради већ годинама. Пре поплава у мају 2014. године ту су боравили азиланти, а после тога у собама су привремени смештај добили мештани којима је вода уништила куће. Сада у објекту нема никог и у незавидном је стању. Према речима председника ГО Обреновац Мирослава Чучковића, за овај пројекат нико није био заинтересован док ова општина није била прикључена на ауто-пут, далеко од Београда, без фабрике "Меита" и њених коопераната из целог света, људи који раде пројекат одсумпоравања и обнове тероелектране...

- Преврнуо сам небо и земљу да, као председник Општине, тај објекат дође до неког ко ће уложити огромна средства у реконструкцију, како би вратио стари сјај - каже Чучковић, за "Новости".

- Нико није желео да уложи десетине милиона евра, колико износи предрачун и пројекат санације који смо урадили. Не постоји власник већег српског хотела или ланца оваквих угоститељских објеката код ког нисам ишао лично, да му предочим стање и карактеристике објекта и да молим да овде нађе интерес и уложи свој новац. Сада, кад нам је општина развијенија у сваком погледу, постоје озбиљне шансе да неко ту инвестира минимум 10 милиона евра, те да од тог простора прави један модеран комплекс који ће бити на понос свих Обреновчана.

Фото Приватна архива

Изграђен 1983. године, у то доба хотел "Обреновац" био је популарно место за излазак, долазили су гости из свих делова Београда. Ту су се одржавале свадбе, прославе матура, испраћаји у војску, али су се организовали и конгреси, концерти тада популарних звезда забавне и народне музике. Такође, леп ентеријер обреновачког угоститељског објекта "глумио" је у неколико југословенских филмова.

ПОНУДЕ ДО 20. ДЕЦЕМБРА

ПРОДАЈА се врши прикупљањем писаних понуда, а купопродајна цена треба да буде уплаћена у року од 15 дана од закључења уговора. Понуде се примају до 20. децембра у 15 сати, на писарници Дирекције. Како смо сазнали, нови власник биће познат на пролеће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)