ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА БЕОГРАД: Чак 14 ресторана из престонице у MICHELIN водичу, један добио ознаку "Bib Gourmand“

Новости онлине

07. 12. 2021. у 11:08

MICHELIN је са задовољством први пут представио MICHELIN водич за Београд, како би прославио богатство гастрономске сцене града.

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА БЕОГРАД: Чак 14 ресторана из престонице у MICHELIN водичу, један добио ознаку Bib Gourmand“

Фото: Профимедиа/Илустрација

У овом првом избору препоручено је 14 ресторана, од којих је jeдан добио ознаку „Bib Gourmand“ од инспектора MICHELIN водича. Ова ознака се додељује омиљеним и препознатљивим ресторанима који нуде висококвалитетни мени и добру вредност за новац.

- Овим избором Београд постаје одредиште које Michelin препоручује због своје понуде богатих и разноврсних гастрономских искустава - објашњава Гвендал Пуленек, међународни директор MICHELIN водича;

- Протекле две године биле су тешке за угоститељство и туризам, а овај први избор за Београд је такође важан корак ка јачању локалне угоститељске делатности. Потенцијал је овде стваран, са полетним, младим, талентованим професионалцима спремним да заблистају и истакну локалну културу. У Београду осећамо веома динамичну атмосферу, као и упечатљиву аутентичност, чак и у кулинарским искуствима.

Разнолика кухиња наше земље – условљена њеним географским положајем између Истока и Запада и богатом разменом која се одвијала током историје – створила је снажну и разноврсну кулинарску културу у којој су уочљиви турски, мађарски и други балкански утицаји.

Српски пејзажи, који обилују богатом и плодном земљом, нуде изванредну основу за кулинарско изражавање, са висококвалитетним производима доступним током свих годишњих доба. Србија је позната и по виноградарству, са особеним сортама винове лозе. Резултат је динамична кулинарска сцена, популарна и примамљива свим гурманима.

Као и увек, избор за Београд направили су анонимни и независни MICHELIN инспектори, који ресторане оцењују на основу светских критеријума MICHELIN водича, са циљем да пруже најбоље препоруке гастрономима широм света.

Овај почетни избор обухвата 14 ресторана који су изабрани за Водич и укључује све, од ресторана у тржном центру, до једног у некадашњој царинарници... А распон кухиња је подједнако разнолик, од класичне и аутентичне, од српске до јапанске или медитеранске.

Ознака „Bib Gourmand“ је додељена једном ресторану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)