"ПАДА БРОЈ ЗАРАЖЕНЕ ДЕЦЕ" Гак: Ситуација у београдским вртићима је стабилна

Танјуг

06. 12. 2021. у 10:30

СИТУАЦИЈА у београдским вртићима је стабилна и ниједан случај није измакао контроли, изјавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

ПАДА БРОЈ ЗАРАЖЕНЕ ДЕЦЕ Гак: Ситуација у београдским вртићима је стабилна

Фото Новости

Он је за ТВ Прва рекао да је у претходном периоду било група које су биле у изолацији и додао да је евидентан пад броја заражених малишана, којих је у октобру било око 440.

Гак је додао да је у новембру било 30 одсто мање оболеле деце и изразио очекивања да ће се у децембру наставити тај тренд пада броја заражених у предшколским установама.

- Све мере су на снази, поштују се од првог дана, сваки случај заразе се одмах пријављује Заводу за јавно здравље и сви који доводе децу у предшколске установе мислим да су видели озбиљност свих запослених - истакао је Гак.

На питање зашто због случаја заразе цела група мора у изолацију, што доводи до тога да поједини родитељи који морају да одсуствују са посла не могу да добију ту дозволу, Гак каже да санитарни инспектори дају решење родитељима, са којима остварују право на боловање.

- Цео систем је успостављен тако да послодавци не могу да кажу родитељима да им неће допустити да иду у изолацију са својим дететом. С друге стране, променили смо правилник, заједно са Министарством просвете, да родитељи не плаћају вртић када су им деца у изолацији - нагласио је Гак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)