ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ ЗА ОБРЕНОВАЦ Весић: Биће решени проблеми грађана

Танјуг

05. 12. 2021. у 19:50

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да Београд има велике планове за Обреновац којима ће бити решени проблеми његових становника.

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ ЗА ОБРЕНОВАЦ Весић: Биће решени проблеми грађана

Зоран Јовановић

Разговарајући са грађанима насеље Забрежје у Обреновцу, у оквиру своје кампање "Покретна канцеларија Горана Весић", заменик градоначелника је нагласио да ће линија БГ воза бити продужена до Обреновца.

- До краја месеца потписаћемо међудржавни споразум с Руском Федерацијом о изградњи пруге до Обреновца. Почетна станица биће у Земуну и она ће водити преко Сурчина до Обреновца. Постојаће станице за национални стадион и аеродром, тако да ће људи моћи возом да стигну на аеродром - најавио је Весић.

Он је нагласио да је ће се у Обреновцу градити нова пијаца и парк, фабрика за прераду отпадних вода, 99 километара канализације, а биће и реконструисан стари обреновачки пут, који тај део града повезује са престоницом.

Весић је грађанима рекао да ће Град финансирати изградњу главног трга у Забрежју.

- Ми смо ове године већ направили три трга у насељима у општини Сурчин. Ја верујем да свако насеље, свако село треба да има централни трг око кога ће се људи окупљати, тако да ће и Забрежје добити оазу зеленила у којој ће имати расвету и WиФи и у којој ће људи моћи да се друже - истакао је Весић.

Он је додао да ће подигнут споменик проти Матеји Ненадовицу с обзиром да је Забрежје место из којег је послато прво дипломатско писмо у Србији.

Такође, како је истакао, договорено је да се направи понтон за кајакашки клуб, да се реконструишу поједине улице и атарски путеви.

- Помоћи ћемо да се заврши градња прве фазе цркве. Град и ЕПС ће дати по милион, општина Сурчин милион и по динара. Договорили смо пуно тога, тако да ће Забрежје постати још лепше место за зивот. Драго ми је што у сваком месту у које дођем видим да и много мање проблема у односу на пре седам година - рекао је заменик градоначелника.

Он је претходно посетио и Храм Свете Анастасије српске, разговарао са свештеником о радовима и обећао му помоћ Града.

Весић је посетио и Природњачки дом Арборетум, где су га дочекали деца извиђачи у извиђачким униформама и показала му вештине које су стекли као извиђачи.

- Срећан сам што имамо овакав одред и учинићемо све да им помогнемо. Договорили смо се да Град обезбедити средства како би се завршила брвнара у обреновачком Забрану. То ће бити од користи не само овој деци, јер је обреновачки Забран познат и ту долазе деца из целог Београда - поручио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)