СТРОЖЕ КАЗНЕ ЗА НАПАДАЧЕ: Од почетка године 63 напада на возаче ГСП

Б.Б.

04. 12. 2021. у 15:20

ОД јануара до новембра, забележено је 63 напада на возаче ГСП, што је више него током целе 2015 године - 62, саопштило је Градско саобраћајно предузеће "Београд".

СТРОЖЕ КАЗНЕ ЗА НАПАДАЧЕ: Од почетка године 63 напада на возаче ГСП

Фото П. Митић

Последњи напади су се догодили у петак вече, на стајалишту у улици Војводе Мицка на Карабурми, када је група од три младића и једне девојке брутално претукла двојицу возача са линије 23.

Како се наводи у саопштењу, упркос увођењу видеонадзора и паник тастера у возилима јавног превоза, насиље, како вербално, тако и физичко од стране путника и других учесника у саобраћају не јењава. Посебно је забрињавајуће што су ти напади све бруталнији, додаје се у допису и износе детаљи напада на возаче на Карабурми.

- Нападачи су најпре са спољне стране, док је аутобус стајао на стајалишту одврнули ваздушни вентил на вратима - стоји у допису. - Возач је то схватио, пошто није могао да затвори врата и изашао је да провери стање вентила, када га је група насилника напала и удатајући га по глави и телу оборила на земљу. Убрзо је у станицу стигло још једно возило са линије 23. Возач тог аутобуса је, видевши шта се дешава, изашао са намером да помогне колеги и позове полиицију. Међутим група насилника се обрушила и на њега, те је он од ударања и шутирања задобио још веће повреде.

Насилници су бесомучно ударали и шутирали двојицу возача у стајалишту и пре доласка полиције су се разбежали. Возачи су колима хитне помоћи превезени у Ургентни центар где су прегледани и, поред посекотина и хематома, једном од њих су нађени и уједи по телу.

- Овакви и слични напади на возаче који само раде свој, нимало лак посао, нас изнова запрепашћује и указује да сваки облик агресије и насиља мора бити осуђен и кажњен - категорични су у ГСП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)