БЕОГРАД ДОБИЈА ДВА ПАРКА ЗА ПСЕ: Екипе ЈКП "Зеленило" ће сређивати додатни простор за игру љубимаца

А. В. В.

04. 12. 2021. у 07:52

ПРЕСТОНИЦА ће у наредном периоду добити још два парка за псе.

БЕОГРАД  ДОБИЈА  ДВА ПАРКА ЗА ПСЕ: Екипе ЈКП Зеленило ће сређивати додатни простор за игру љубимаца

Фото Н. Фифић

Екипе ЈКП "Зеленило-Београд" тренутно изводе радове на изградњи нових простора за боравак и игру омиљених љубимаца у Булевару Милутина Миланковића у новобеоградском Блоку 23 и у Булевару ослобођења на Вождовцу.

Како је број власника паса у престоници све већи, и потражња за ограђеним зонама за ове животиње расте. Према подацима ЈКП "Зеленило-Београд" у престоници тренутно укупно постоји 21 парк за слободно пуштање паса који су обухваћени програмом редовног одржавања овог предузећа.

- Паркови за псе се налазе широм Београда: у парку "Ташмајдан", у парк шуми "Шумице", парку "Беле воде", парку "Леп изглед", парку Милутина Миланковића, Земунском парку, Карађорђевом парку, Панчићевом парку, Чубурском парку, у Блоку 22, у насељу Копитарева градина, насељу Церак виногради, Скојевском насељу и у многим другим насељима у граду - наводе у овом предузећу за наш лист.

На територији најмногољудније општине - Новом Београду - налазе се чак четири парка за псе. Ове пет-зоне смештене су у Блоковима 21, 22, 28 и 30. Новобеограђани ће ускоро добити и пети простор за своје крзнене пријатеље, и то у Булевару Милутина Миланковића код бројева 44-46.

- Такође, и на Вождовцу у Булевару ослобођења у току је изградња једног оваквог простора - кажу у предузећу.

- ЈКП "Зеленило-Београд" ослушкује потребе суграђана за уређеним просторима на којима ће моћи безбедно да се друже са својим љубимцима. Наше предузеће je као одговор на иницијативе суграђана које су упућиване директно "Зеленилу" и преко општина, до сада изградило укупно 21 пет-зону у престоници.

ПРВА ПЕТ-ЗОНА НА ТАШМАЈДАНУ

КАКО су недавно за "Новости" рекли у ЈКП "Зеленило-Београд", први парк за псе изграђен је током реконструкције Ташмајданског парка 2011. године. Ове пет зоне састоје се од дела површина на којима су постављене справе за дресуру и игру паса и од дела које је слободна травната површина и служи за истрчавање љубимаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)