ДЕО КОЦКИ НА ПЛАТОУ ПОНОВО СУ ПОВАДИЛИ: Угао Палмотићеве и Џорџа Вашингтона разрован, чека се споменик Копитару

С. Б. М.

04. 12. 2021. у 08:51

ПЛАТО на углу Џорџа Вашингтона и Палмотићеве поново је раскопан. Почетком новембра, мајстори су разровали део где је био припремљен постамент за споменик Јернеју Копитару.

ДЕО КОЦКИ НА ПЛАТОУ ПОНОВО СУ ПОВАДИЛИ: Угао Палмотићеве и Џорџа Вашингтона разрован, чека се споменик Копитару

Фото Приватна архива

Сада су коцке повађене са друге стране платоа. На питање зашто, одговора надлежних нема.

Како су "Новости" писале почетком новембра, у првим недељама децембра требало је да се постави споменик Јернеју Копитару, словеначком лингвисти. Споменик ће по жељи пројектанта бити постављен у равни са платоом. Ипак, садашњи изглед платоа далеко је од завршеног са повађеним коцкама.

Постављање споменика сада ће опет морати да причека да се и то санира. Подсећамо, постављању споменика присуствоваће и делегација из Словеније.

Фото Приватна архива

Међутим, ни када споменик биде постављен, то неће значиту да је плато коначно уређен.

Клупе, ђубријере и остало предмет су друге јавне набавке коју ради Секретаријат за инвестиције, а биће постављене на пролеће. Судбина фонтане, која је требало да се постави испред вртића, а за коју је ископана и рупа, а онда затрпана и коцке посложене преко ње, потпуно је непозната.

Радови на овом платоу почели су јуна 2019.

ИЗМЕНА ПРОЈЕКТА

ИЗМЕНА пројекта највише је направила проблема извођачу радова. Идејно решење платоа, које је урадио словеначки архитекта Роко Жнидаршич, у мају 2020. било је на поновној изради, и морало је до танчина да се са њим усагласи. Без његове дозволе нису могли да се наставе радови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)