ПРОТИВ ЂАКА ПИРОМАНА ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПАК: Епилог пожара у новобеоградској основној школи - палили марамицу натопљену алкохолом!

Б. Б.

03. 12. 2021. у 07:40

ПРОТИВ неколико ученика осмог разреда Основне школе "Бранко Радичевић", који су пре два дана изазвали пожар у мушкој свлачионици школе, биће покренут дисциплински поступак.

ПРОТИВ ЂАКА ПИРОМАНА ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПАК: Епилог пожара у новобеоградској основној школи - палили марамицу натопљену алкохолом!

Славко Гак и Сузана Липић, Фото Новости

Паралелно са овом мером школе, истрагу о инциденту води и полиција - изјавио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

Он је јуче обишао ову новобеоградску школу у којој је делимично изгорела једна просторија о чему се очекује извештај ватрогасаца и где срећом није било повређених.

- Само брзом реакцијом запослених који су брзо по избијању угасили пожар избегнута је трагедија и то је заиста најважније - рекао је Гак.

- Међутим, оно што је поражавајуће за нас као друштво, али и за родитеље јесте чињеница да прве индиције, а након разговора са децом, указују на то да је узрок пожара дечја игра или чак изазов са друштвених мрежа.

Изгорела свлачионица, Фото Новости

Директорка школе Сузана Липић истакла је да се и даље воде разговори са свом децом која су тог дана била присутна у мушкој свлачионици, али да је у случај укључена и полиција будући да се ради о старијим малолетницима од 14 година.

- Из досадашњих разговора смо сазнали да су дечаци палили марамицу натопљену алкохолом, али ће истрага свих надлежних институција утврдити како се све заиста и догодило. Штету ћемо санирати и она није мала - рекла је Липићева.

Фото З. Јовановић

Инцидент се догодио у уторак после шестог часа, у паузи између прве и друге смене. На срећу, деца која су се затекла у школи су била у дворишту. Осим укора, дисциплинска комисија може донети одлуку да се ђаци премесете у другу школу. Осмолетку "Бранко Радичевић" похађа око 1.400 ученика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)