"ВЕРУЈЕМ" У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ: Свечаном манифестацијом обележен међународни дан особа са инвалидитетом

А. В. В.

02. 12. 2021. у 17:05

МЕЂУНАРОДНИ дан особа са инвалидитетом обележен је у Црвеној сали Дечјег културног центра Београд манифестацијом под називом "Верујем".

ВЕРУЈЕМ У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ: Свечаном манифестацијом обележен међународни дан особа са инвалидитетом

ДКЦБ

Гости су били у прилици да погледају изложбу радова и рукотворина, али и да пазаре уникатне новогодишње честитке чланова Удружења самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом "Плава шкољка".

- Секретаријат за социјалну заштиту протеклих пет година подржава рад удружења "Шкољка". У 2021. години подржани су на јавном конкурсу за финансирање пројеката које реализују удуржења из области социјалне заштите на територији Београда у износу од 1.098.000 динара за пројекат "Београд није болница - Београд је велика играоница". Проблеми са којима се суочава већина породица деце и младих са инвалидитетом су више слојни. Зато Град Београд у сарадњи са удуржењима настоји да обезбеди предуслове за системско унапређење положаја особа са инвалидитетом и тако на најбољи начин олакша њихово интегрисање у ширу друштвену заједницу - истакла је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)