РОМАНТИКА НА ФИЛХАРМОНИЈСКИ НАЧИН: Концерт на Коларцу у петак

Ј.Д.

29. 11. 2021. у 17:52

БЕОГРАДСКА филхармонија изводи репертоар инспирисан романтиком на француски начин, заједно са диригентом Лијом Мекфолом, у петак 3. децембра на Коларцу.

РОМАНТИКА НА ФИЛХАРМОНИЈСКИ НАЧИН: Концерт на Коларцу у петак

Марко Ђоковић

Као солиста наступа популарни виолончелиста Кијан Солтани, а оркестар изводи дела од "Ромеа и Јулије" до "Болера".

Наредни филхармонијски петак идеална је прилика за романтични излазак и уживање у музичким портретима најпознатијих љубавних парова и то од раног романтизма до 20. века. Трагичне лјубави "Ромеа и Јулије" Берлиоза и "Пелеаса и Мелизанде" Дебисија, употпуниће романтични Концерт за виолончело и оркестар Лалоа, у извођењу фантастичног Кијана Солтанија.

Публика ће се посебно обрадовати наступу траженог виолончелисте будући да је уочи претходог пута када је требало да гостује у филхармонијској сезони 2020. године, почетак пандемије затворио све концертне дворане. Њујоршки Тајмс Кијана Солтанија оцењује као изванредног виолончелисту, а чувени Грамофон његово свирање описује као чисто савршенство. Позиван је од стране водећих светских оркестара и диригената, што га је од звезде у успону довело до једног од виолончелиста о којима се данас највише говори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)