ЦЕНКАЛА СЕ ЗА СВОЈ ЋИЛИМ: Станари урушене зграде у Видовданској украдене породичне ствари нашли на Каленићу

М. СТАНОЈКОВИЋ

29. 11. 2021. у 09:04

УКРАДЕНЕ породичне успомене које се распродају за "банбадава", слика је коју су јуче ујутро на Каленић пијаци затекли станари урушене зграде у Видовданској улици, која је обијена и опљачкана.

ЦЕНКАЛА СЕ ЗА СВОЈ ЋИЛИМ: Станари урушене зграде у Видовданској украдене породичне ствари нашли на Каленићу

Фото З. Јовановић

Како су нам потврдили власници станова, по њиховој пријави, полиција је привела неколико продаваца, а станари су своје ствари, пронађене на тезгама, могли да врате кући.

За ручно рађени пиротски ћилим, поклон од мајке, Зорица Станимировић морала је да се најпре ценка. А потом је, кад се уверила да је то баш њен, алармирала и полицију.

- Прво ми је нудила да купим за 150 евра, ја сам јој рекла у реду и отишла да позовем полицију - објашњава Зорица за "Новости".

- Кад сам се вратила поново, рекла ми је "е, сад је цена 200 евра". Полиција их је привела и успели смо да добијемо натраг неке ствари.

Продавачица ми је рекла да није она украла, већ да је купила тог јутра од неког човека за 2.000 динара.

Зоричин комшија је на тезги са половним стварима угледао и свој сет кристалних чаша, такође поклон. Било је ту сервиса, али и једна књига са потписом из Хиландара.

- То што смо јуче нашли, успели смо да повратимо, али је толико тога ко зна где завршило.

Полиција нам је рекла да не може због нас да хапси целу Каленић пијацу, али ја сам обећала да ћу их звати кад год угледам неку моју ствар на тезги - огорчена је Зорица.

Фото приватна архива

Са ћилимом у кеси вратила се Зорица у привремени дом у Гостиварској улици на Вождовцу који им је додељен од Града када су у јулу изгубили свој:

- Када су нам комшије јавиле да су лопови однели све, а то није могло за један дан, то је трајало, ушла сам чак и у моју собу која виси. Више немам снаге, изгубила сам све и шта ми сад све ово значи, ризиковала сам да се уруши зграда како бих узела још неку своју успомену. Разбојници су однели и свилене тепихе тек враћене са хемијског, три бунде, ама, баш све што су стигли.

НЕМА ЧУВАРА, НИ ИНФОРМАЦИЈА

НЕОБЕЗБЕЂЕНИ улаз у Видовданској 2а претходних дана искористили су разбојници, који су, ризикујући да им се зграда обруши под ногама, однели из станова шта год су пронашли.

Власници станова по сазнању да су им станови обијени, испред врата затекли су пијуке, а унутра испретуране ствари по поду и ормарима.

Иако су станари склопили договор са Градом да буду у привременим становима до изградња нове зграде, засад немају никакве додатне информације.

- Требало је да зграда буде срушена за два месеца, али она је и даље ту. Ми смо у привременим становима, наши станови су и даље необезбеђени, а нико нам не даје никакве информације - кажу станари.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)