РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Грађани насеља Шангај обилазницом до Батајнице

Танјуг

26. 11. 2021. у 12:25

У ЗЕМУНСКОМ насељу Батајница у току су радови на изградњи саобраћајнице која представља обилазницу око интермодалног терминала, захваљујући којој ће грађани Шангаја моћи да дођу до Батајнице.

РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Грађани насеља Шангај обилазницом до Батајнице

Фото: Жељко Кнежевић

Заменик градоначелника Горан Весић је рекао да се изградњом брзе пруге Београд — Нови Сад, што је у току, укида пружни прелаз који је ту постојао деценијама.

Подсетио је да се ради и надвожњак који ће бити завршен до краја године и додао да је у међувремену, док се то не заврши, кроз Белегишку улицу пуштено 3,6 километара обилазнице која омогућава грађанима Шангаја да без проблема могу да дођу у Батајницу.  - Пошто се овде ради и интермодални терминал који ће бити највећи у овом делу Европе, који ради Европска унија заједно са Србијом, ту ће бити и логистички центри па ће тако ова саобраћајница бити важна и корисна и ми бисмо пре или касније морали да је изградимо -  рекао је Весић.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић је рекао да је ово само један од десетак пројеката који се тренутно реализују на територији те општине. 

 - Изградња брзе пруге, надвожњака преко пруге, обилазнице око интермодалног терминала, реконструкција школе ''Светислав Голубовић Митраљета'' у Батајници, радови у центру Земуна, пре свега реконструкција земунског кеја и изградња 6,6 километара канализационе мреже у старом језгру Земуна, изградња фабрике вакцина... Све су то огромни пројекти за нашу општину и процењује се да су то инвестиције од преко 50 милиона евра - рекао је Ковачевић. Навео је да Општина у договору са руководством Града прави планове за следећу годину, пре свега да се насеље Угриновци повеже са Земун пољем, али и да се обнове још неке важне саобраћајнице.

 - Уз подршку Града и Републике чинимо Земун бољим местом за живот - истакао је Ковачевић. 

Директор ЈКП "Београд пут" Иван Тејић је рекао да изградња брзе пруге Београд — Нови Сад подразумева да нема никаквих укрштања у нивоу што, објаснио је, значи да нема преласка пута преко пруге.

- Кад се садашњи пружни прелаз у Шангају укине, што ће бити вероватно за неких 15, месец дана, грађани Шангаја са леве стране пруге неће моћи никако да пређу у Батајницу. Ова обилазница омогућава да ти људи из Шангаја обиђу около, пређу преко ауто-пута и дођу са друге стране у Батајницу - рекао је Тејић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)