ЗЕЛЕНИ КРОВ НА НЕИМАРУ: На јавном увиду пројекат зграде у врачарској улици Интернационалних бригада

М. С.

26. 11. 2021. у 07:52

У ИНВЕСТИТОРСКОЈ меки Врачару, у плану је изградња још једне стамбене грађевине површине 1.166 квадрата. У улици, која је недавно била у жижи јавности због рушења предратне виле, у Интернационалих бригада, али на броју 87, биће изграђен нови стамбени објекат са кровним вртом. Судећи према урбанистичком пројекту, који је до 30. новембра на јавном увиду поштоваће се дозвољена спратност, а постојећа зграда биће срушена.

ЗЕЛЕНИ КРОВ НА НЕИМАРУ: На јавном увиду пројекат зграде у врачарској улици Интернационалних бригада

Будући изглед стамбене зграде

Пројекат предвиђа објекат спратности два нивоа подрумских просторија, приземље, два спрата и увучени спрат. У подрумским просторијама планирани су спа центар, вешернице, оставе, просторије кућног савета и гаража. На сваком од нивоа налазиће се по једна стамбена јединица.

- Пројектован је и кровни врт интензивног карактера, а за његово формирање обезбеђена је површина са плодним супстратом на крову подземних етажа. Инвеститор је "Интерфемили градња" - наводи се у урбанистичком пројекту.

Иначе, заменик градоначелника Горан Весић пре неколико дана најавио је да ће се на Врачару, па и у Котеж-Неимару, где се налази поменута улица ограничити спратност са четири на два спрата са увученим спратом. У току је поступак за заштиту ове целине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)